Samsung Galaxy A80 met roterende camera: preview en eerste indruk

Kort geleden presenteerde Samsung een nieuwe smartphone met een opvallend design. De Galaxy A80 heeft namelijk een camera-slider met roterende camera. Wij bespreken onze eerste indruk.

Preview van Galaxy A80

Samsung heeft een breed portfolio met fraaie smartphones. Een ruime week geleden werd daar de Samsung Galaxy A80 aan toegevoegd; een op het oog erg mooie smartphone met een roterend camerasysteem. Dit heeft verschillende voordelen, zo is de verwachting. Maar wat heeft de telefoon te bieden?

Bij de aankondiging van de Galaxy A80 werd ook duidelijk dat de Galaxy A20e en A10 naar ons land komen. De A70 komt ook; de A40 en A50 zijn reeds beschikbaar in ons land. Stuk voor stuk mooie toestellen, maar wat maakt de Galaxy A80 zo speciaal? Dat is toch wel de roterende camera.

Samsung Galaxy A80 camera

Roterende camera

Deze roterende camera is in een camera-slider geplaatst. Standaard is de camera gericht naar de achterkant, maar wil je een mooie selfie schieten, dan kan de camera naar voren klappen. Een groot voordeel is dat je hierdoor de beste fotokwaliteit niet alleen met de camera achterop, maar ook dus met de camera voorop krijgt. Tevens is er een LED-flitser aanwezig voor beide situaties.

Samsung Galaxy A80 achterkant

DroidApp heeft even mogen spelen met het nieuwe toestel. Het ging om een pre-final model waardoor er nog wat kinderziektes uit het toestel gehaald kunnen worden. Het moet namelijk ook mogelijk worden om de slider dicht te klappen, waarna de camera wegklapt. Daarnaast draait de camera zichzelf terug als de camera-app wordt gesloten. We zijn ook benieuwd of de camera-slider goed tegen stof en ander vuil kan, wat bij het dagelijks gebruik er zomaar tussen kan komen. De werking vind je in onderstaande video.

We merken op dat het schakelen nog net wat te lang doet om heel snel een foto te maken. Wellicht kan dit nog wat aangepast worden; echter zal het schakelen van camera op deze manier altijd meer tijd vragen dan de bekende manier. Het is nog te vroeg om te oordelen over de fotokwaliteit, maar voor de prijs van de Galaxy A80 mag je goede fotokwaliteit verwachten, daar ligt namelijk ook de focus van de smartphone.

Samsung Galaxy A80 camera

Terug nog even naar de camera; dit is een triple-camera met een 48 megapixel hoofd-sensor. Deze heeft een lichtgevoeligheid van f/2.0. Daarbij is er een 8 megapixel ultra-wide camera voor groothoek-foto’s (f/2.2). Tot slot is er een derde sensor; dit is een 3D-diepte sensor.

Samsung Galaxy A80 preview

Voordeel van de camera-slider is dat de voorkant vrijwel geheel bestaat uit scherm. Dit betreft een AMOLED-beeldscherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels en een grootte van 6,7 inch. De vingerafdrukscanner is in het scherm geïntegreerd. Gezichtsherkenning is niet aanwezig. Er is 8GB aan RAM-geheugen en 128GB aan opslagruimte, wat je niet uit kunt breiden. De 3700 mAh accu kan met 25W snel opgeladen worden.

De prijs van de Samsung Galaxy A80 is met 649 euro vrij fors te noemen. Echter, vooral voor degenen die alles uit hun camera en met name hun selfies willen halen, zul je je geen beter toestel kunnen wensen. Geinteresseerd in de smartphone? Het toestel kan gekocht worden bij Belsimpel en Mobiel. Alle details vind je via onderstaande button op de toestelpagina.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel