Google presenteert meer betaalbare Pixel 3a en 3a XL

Google heeft zojuist tijdens Google I/O twee nieuwe smartphones gepresenteerd. Het is niet de Pixel 4, maar de meer betaalbare Pixel 3a en Pixel 3a XL. We zetten de details van de twee devices op een rij.

Google Pixel 3a-serie

Tijdens de eerste dag van ontwikkellaarsconferentie Google I/O heeft Google twee nieuwe smartphones gepresenteerd. Het bedrijf kwam met de introductie van de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Allebei de telefoons doken eerder al op in het geruchtencircuit, waarbij ook de naam Pixel 3 Lite langskwam. Het worden meer betaalbare toestellen. De huidige Pixel 3-serie is vooral gericht op high-end, terwijl de Nexus 5 meer voor het mid-end bedoeld was. Daar komt nu dus een vervolg op.

Google Pixel 3a

Opvallend is dat de 12.2 megapixel camera (f/1.8) hetzelfde is als in de Pixel 3, uit het high-end toestel dus. Deze wordt geroemd om zijn kwaliteit; en die komt nu dus ook naar de goedkopere toestellen. De smartphones zullen daarbij ook opties krijgen zoals de Night Vision nachtmodus, Moving Autofocus, portretmodus, optische en elektronische beeldstabilisatie (OIS/AIS) en natuurlijk integratie van Google Lens. Aan de voorzijde is gekozen voor een 8 megapixel camera. Tevens krijgen gebruikers van de Pixel 3a ongelimiteerde online opslagruimte voor Google Foto’s.

Pixel 3a black

Net als bij de al bestaande Pixel-toestellen wordt de 3a voorzien van een goed updatebeleid. Drie jaar lang krijgen de gebruikers beveiligingsupdates en Android-updates van Google. Een goede zaak, juist ook voor deze mid-end devices.

Pixel 3a white

De Pixel 3a krijgt een 5,6 inch Full-HD+ OLED beeldscherm de Pixel 3a XL heeft hetzelfde type scherm maar dan een stukje groter, 6 inch. Daarbij is er een Snapdragon 670 octa-core processor met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er is dual-sim ondersteuning, stereo-speakers, een 3,5 mm audio-aansluiting en vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Google levert de Pixel 3a met een 3000 mAh accu met 18W lader, NFC en Bluetooth 5.0. De 3a XL heeft een iets grotere accu met 3700 mAh capaciteit. Het toestel is beschikbaar in de kleuren zwart, wit en paarsachtig.

Tevens zijn de smartphones voorzien van Active Edge, net als bij de Pixel 3. Door in de randen van je smartphone te knijpen, kunnen acties uitgevoerd worden. Pixel 3a gaat een prijskaartje vanaf 399 dollar krijgen voor de 5.6 inch display variant en 479 dollar voor de 6-inch variant. Het toestel is vanaf vandaag verkrijgbaar onder andere in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het is dus weer de vraag of Google het toestel ook in de Benelux durft uit te brengen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel