8 apps voor je vakantie in Nederland en de Waddeneilanden

Je kan natuurlijk naar het buitenland op vakantie, maar ook in Nederland is er van alles te beleven. In deze vakantiespecial van DroidApp, lichten we de handigste en leukste applicaties uit voor je vakantie in Nederland en/of de Waddeneilanden.

Vakantie apps Nederland

Google Trips

Google Trips

Voor de ontdekker heeft Google een handige reis-app; Google Trips. Deze applicatie laat je nieuwe plekken ontdekken, bij jou in de buurt. Stel je wilt een dagje naar Breda, dan vind je hier een heel overzicht met wat er te zien is, en wat je kunt doen. Denk aan een bezoek aan een mooi park, de grote kerk of de Koepelgevangenis. Mocht het een dag regenen, dan komt het onderdeel ‘indoor’ goed van pas. In de Google Trips app kun je ook een dagplanning maken met dingen die je wilt bezoeken.

Google Trips - Travel Planner
Google Trips - Travel Planner
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

9292 app toegankelijkheid

9292

Ga je het land met het openbaar vervoer verkennen, dan zijn er verschillende applicaties die je hierbij kunnen helpen. Een goede applicatie is 9292. Hiermee kun je je reis van A naar B uitstippelen. Je krijgt je reisadvies op maat, waarbij je bijvoorbeeld kunt aangeven dat je niet met de metro wil, of juist alleen met de metro, bus, trein en dergelijke.

9292 reisplanner OV + e-ticket
9292 reisplanner OV + e-ticket
Ontwikkelaar: 9292
Prijs: Gratis

fietsroutes

Fietsroutes

Met deze applicatie kan je kiezen uit 3500 fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietstochten zijn vooraf samengesteld aan de hand van het fietsknooppunten-netwerk. Je kan de routes kiezen op basis van lengte en provincie maar je kan ook handmatig zoeken op bijvoorbeeld plaatsnaam. Daarnaast kan de applicatie van Fietsroutes ook alle fietsroutes weergeven die in de buurt van je huidige locatie beschikbaar zijn. Meer fietsplezier? Lees dan zeker ons overzicht met de beste fiets-apps.

Routiq (route.nl)
Routiq (route.nl)
Ontwikkelaar: Route.nl BV
Prijs: Gratis

Buienalarm app

Buienalarm

In onze weer-app test 2018 hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de voorspelling van weer-apps. Hier kun je dus zeker een geschikte weer-app vinden. Maar als je nou voor de korte termijn wilt weten waar en wanneer het gaat regenen, dan kan de Buienalarm app van pas komen. Op basis van je actuele locatie zie je wanneer de regen verwacht wordt, en hoeveel dit zal zijn.

Buienalarm
Buienalarm
Prijs: Gratis+

Netherlands-Travel-Guide

Netherlands Travel Guide

Triposo heeft ook voor Nederland een uitgebreide reisgids uitgebracht als applicatie. De app, die zonder dataverbinding is te gebruiken, geeft een breed overzicht aan bezienswaardigheden, activiteiten, steden en overige nuttige informatie binnen Nederland. Netherlands Travel Guide is zowel voor de Nederlander als voor de vakantieganger uit het buitenland een aanrader om te installeren.

Netherlands Travel Guide
Netherlands Travel Guide
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

DirectLease Tankservice app

DirectLease Tankservice

Met de applicatie DirectLease Tankservice heb je alle brandstofprijzen binnen handbereik. De Tankservice-app bespraken we even geleden al op DroidApp in een uitgebreide review van Tankservice. De applicatie is zeker voor ons, als Hollanders zijnde, onmisbaar op je telefoon. De Tankservice app geeft van elke brandstof de prijzen weer en is duidelijk opgezet. Soms kan het lonen om een paar meter verder te rijden voor zomaar 10 cent voordeel per liter.

DirectLease Tankservice
DirectLease Tankservice
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Dagjeweg app

DagjeWeg

De DagjeWeg.nl applicatie is misschien niet een van de meest stabiele, maar het kan wel handig zijn voor je bezoek aan Nederland. Het invoeren van een plaatsnaam werkt niet, en ook de kaart laadt niet altijd even goed, maar je kunt wel zien wat er in je huidige omgeving te doen is. Denk aan een bezoek aan een museum, expositie of iets anders.

DagjeWeg.NL
DagjeWeg.NL
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Maps

Google Maps

Natuurlijk kan en mag Google Maps niet ontbreken in het overzicht van apps voor je vakantie in Nederland. Je vindt razendsnel een restaurant in de buurt, een goed hotel of een bezienswaardigheid. Tevens check je snel de openingstijden van de supermarkt om de hoek of de recensies van een eetgelegenheid verderop. Uiteraard kun je ook direct navigeren naar de plek van bestemming, zowel met de auto, het ov als te voet. Nog meer tips? Lees dan ons artikel met Google Maps tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Eerder waren er speciale apps voor de Waddeneilanden beschikbaar, deze zijn helaas niet meer beschikbaar.

Gepubliceerd op 11 juli 2014, laatst bijgewerkt; mei 2019

Lees ook

Reageer op dit artikel