8 apps voor je vakantie in België

Voor een deel van de Nederlandse vakantiegangers is de keus gevallen op onze zuiderburen; België. Of je nou je vakantie doorbrengt in de Belgische Ardennen of aan de Belgische kust, met deze applicaties ben je helemaal klaar voor je vakantie in België.

Vakantie apps België

MeteoBelgie

Het weer in België

Zoals de naam al doet vermoeden, geeft deze applicatie alle informatie over het weer in België. De kaartenweergave in de applicatie laat zich met een snelle blik aflezen en geeft naast realtime-weerinformatie ook de weersverwachting voor de komende vijf dagen. Het weer kan ook weergegeven worden in de notificatiebalk of in een widget op je homescreen.

Het weer in België
Het weer in België

De Lijn

De Lijn

De Lijn is het busbedrijf in de Belgische regio Vlaanderen. Met de app van De Lijn kan je snel je route plannen van A naar B met de bus. De Lijn-app kan tevens gebruik maken van de GPS-sensor in je mobiele telefoon om de haltes in de nabije omgeving te zoeken.

De Lijn
De Lijn
Ontwikkelaar: De Lijn
Prijs: Gratis

nextride

NextRide

Voor het busvervoer en ander soort openbaar vervoer in de regio Wallonië, verzorgt busbedrijf TEC het vervoer. Met de applicatie NextRide heb je snel toegang tot de dienstregeling van bus, tram en metro van waar TEC actief is. Daarnaast geeft de Franstalige applicatie ook reisinformatie voor het openbaar vervoer van MIVB, het vervoer in Brussel.

NextRide - voor MIVB en TEC.
NextRide - voor MIVB en TEC.
Ontwikkelaar: Thomas Hermine
Prijs: Gratis

nmbs

NMBS

NMBS verzorgt het treinvervoer bij onze zuiderburen. Om de treintijden te bekijken en de reisplanner te gebruiken is er voor Android de app NMBS. Met de applicatie kan je eventueel je reisoverzicht delen met vrienden. Je kan tevens gebruik maken de push-notificaties, die je op de hoogte houden van eventuele verstoringen of vertragingen op je traject.

Mijn frituur

Mijn frituur

België is naast zijn bieren en chocolade bekend om de frieten. De beste frietkotten kan je vinden met deze applicatie. Per frietkot kan je de openingstijden en het adres raadplegen en daar vervolgens heen navigeren. De resultaten van de frietkramen kan je bekijken via een lijst- of kaartweergave.

Mijn frituur
Mijn frituur
Ontwikkelaar: Dream Bytes
Prijs: Gratis

touring mobilis

Touring Mobilis Free

Met de applicatie van Touring Mobilis Free heb je uitgebreid inzicht in de actuele files en flitsers. Daarnaast houdt de app je op de hoogte van ongevallen en werkzaamheden en andere obstakels. In de applicatie kan je verder live-beelden bekijken van camera’s die langs de Belgische wegen hangen. Daarnaast biedt Touring Mobilis nog vele andere handige functies die voor elke automobilist in België van pas komen.

Touring Mobilis
Touring Mobilis
Ontwikkelaar: Touring Belgium
Prijs: Gratis

triposo belgium guide

Belgium Travel Guide

Voor de Belgische vakantieganger is de applicatie van Triposo; Belgium Travel Guide onmisbaar. De applicatie is offline te gebruiken en geeft uitgebreide informatie over restaurants, activiteiten, bezienswaardigheden en een kaart van België.

Belgium Travel Guide
Belgium Travel Guide
Ontwikkelaar: Triposo
Prijs: Gratis+

wattedoen

Wattedoen.be

Met de applicatie Wattedoen.be vind je diverse activiteiten die je bezoek aan België nog leuker maken. De applicatie geeft je inzicht in vrijetijdsbesteding, rommelmarkten, feestjes, concerten en tentoonstellingen. Daarnaast geeft de applicatie nog vele andere tips aan activiteiten die in België plaatsvinden.

Wattedoen.be
Wattedoen.be
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel