Google Maps rolt melden radarcontroles, files en ongeval breed uit in Nederland

Google Maps kwam eerder al met het weergeven van snelheidscamera’s, maar breidt deze functionaliteit nu verder uit. Vanaf nu kan iedereen meldingen delen en inzien, waaronder ook niet-vaste radarcontroles.

Files en controles in Google Maps

Kort geleden kwam Google Maps met een feature waarbij gebruikers de (vaste) snelheidscamera’s konden zien tijdens het uitstippelen van een route, en het navigeren. Voor een kleine groep gebruikers werd toen ook de optie toegevoegd om meldingen te maken. Dit kon een melding zijn van een ongeval, file of radarcontrole. In het geval van een radarcontrole ging het om een controle die niet op een vaste plaats stond.

Google Maps melden

Nu lijkt de functionaliteit breed uitgerold te worden in Nederland. Wanneer je gebruik maakt van de navigatie in Google Maps, vind je onder het vergrootglas en volume de knop met een tekstwolk en daarin een plusje. Vanuit daar kun je direct een melding maken van een file, ongeval of radarcontrole. Deze komt vervolgens direct op de kaart te staan, zodat andere weggebruikers deze kunnen zien.

Google Maps file

Bij een melding zie je direct hoe vaak deze gemeld is. In Maps is ook te lezen dat je alleen moet tikken als dit veilig kan. Goed om te weten is dat het bedienen van een smartphone niet toegestaan is in het verkeer. Bij bestaande meldingen kun je aangeven of de desbetreffende melding van een ongeval, file of radarcontrole nog steeds juist is. Is dit niet het geval, dan kun je dit ook aan Google Maps melden.

Google Maps radarcontrole

Meer functies

In de afgelopen tijd heeft Google steeds meer functies van haar app Waze toegevoegd aan haar eigen navigatie-app. In de afgelopen maand werd in Google Maps het weergeven van de snelheidsmeter toegevoegd. De maximum snelheid is (helaas) nog niet daarbij zichtbaar, maar de verwachting is dat dit voor in de toekomst op de planning staat.

Google rolt deze nieuwe functies vanaf nu uit naar iedere Android-gebruiker, zo kunnen we bij DroidApp bevestigen. Het kan even duren voordat het bij iedereen beschikbaar is.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel