De vergeten smartphone: Nokia N82

Nokia gaat inmiddels goed mee met haar Android-toestellen, maar vroeger was het aandeel van Nokia vele malen groter. In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ bespreken we de Nokia N82.

Nokia N82

Eind 2007 kwam Nokia met de introductie van de Nokia N82. Het toestel kan gezien worden als de opvolger van de Nokia N73, een smartphone die eerder werd uitgebracht. Net als zijn voorganger heeft Nokia het toestel voorzien van Symbian als besturingssysteem.

Nokia N82

De N-serie was bedoeld voor het gebruik van multimedia en zakelijk gebruik. Dat zagen we ook terug bij de Nokia N82. Voorzien van een 2,4 inch display met een resolutie van 320 x 240 pixels. Onder het scherm zaten verschillende toetsen, waaronder sneltoetsen die je kon toewijzen. Een kritiekpuntje daarvan was dat het toestel nogal konden kraken.

Aan boord van de Nokia N82 zat een 332 MHz dual-core processor, samen met 100MB opslagruimte en 128MB aan RAM-geheugen. Verder waren er stereo-speakers aanwezig en een CIF front-camera voor videobellen. Aan de achterkant was de telefoon voorzien van een 5 megapixel Carl Zeiss-sensor, Xenon-flitser en autofocus.

De Nokia N82 had verder WiFi, Bluetooth, GPS met Nokia Maps navigatie, Micro-USB aansluiting, TV-out poort en 1050 mAh batterij. Nokia bracht de N82 voor een bedrag van zo’n 450 euro.

Nokia N82 samengevat in 5 punten:

  • 2,4 inch beeldscherm
  • Carl Zeiss camera
  • Xenon flitser
  • Symbian besturingssysteem
  • 1050 mAh accu
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel