De vergeten smartphone: HTC Wildfire

Enkele jaren geleden heeft HTC veel moois uitgebracht. Denk aan de verschillende Android-smartphones zoals de One- en Sensation-modellen. Ook de HTC Wildfire was een interessante smartphone voor velen. Wij bespreken de HTC Wildfire in deze editie van ‘De vergeten smartphone’.

HTC Wildfire

De HTC Wildfire verdient eigenlijk wel een plekje in onze rubriek ‘De vergeten smartphone’, want als je aan HTC denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan het goedkope broertje van de HTC Desire. Interessant was dat de naam van het toestel gekozen werd middels de Facebook-pagina van HTC. 50 procent van de stemmen ging naar Wildfire, 24 procent naar Zeal. Andere namen waaruit gekozen kon worden waren Jovi en Festi.

HTC Wildfire

In 2010 werd de HTC Wildfire uitgebracht. Het toestel was zoals gezegd de goedkopere broer van de HTC Desire. Daarbij was de telefoon ook wat kleiner. Herkenbaar was het design, want deze leek op het eerste gezicht erg op de Desire. Hierbij was het toestel ook uitgerust met een trackpad; de opvolger van de trackball. Daarboven zaten vier touch-sensitive toetsen en zat daar weer een 3,2 inch beeldscherm boven. Dit scherm had een resolutie van 320 x 240 pixels. Ook was er een LED-notificatie aanwezig.

HTC voorzag de Wildfire verder van een Snapdragon S1 single-core processor en 384MB aan RAM-geheugen. Het interne geheugen van 512MB kon uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 32GB. Een front-camera was niet aanwezig, maar foto’s maken kon je met de 5 megapixel camera achterop. Het was bekend van HTC dat toestellen van de Taiwanese fabrikant niet echt uitblonken met de camera; de HTC Wildfire was daarmee (helaas) zeker geen uitzondering. Kleuren kwamen niet tot hun recht en beelden oogden erg grauw. Toen ik het toestel mocht testen, ondervond ik veel blauwzweem; een blauwe laag over de foto’s.

HTC Wildfire kleuren

Toen de HTC Wildfire op de markt werd gebracht, was dat met Android 2.1 Eclair. Later kreeg de HTC Wildfire de fijne update naar Android 2.2 Froyo. Er was de HTC Sense UI skin waarbij je met Friend Stream toegang had tot de updates uit sociale netwerken als Twitter en Facebook.

Daarbij werd de mogelijkheid ook toegevoegd om een Android-hotspot op te zetten. Naast WiFi was het toestel uitgerust met UMTS en HSDPA. De HTC Wildfire was verder voorzien van een 1300 mAh accu en kwam op de markt voor een bedrag van 259 euro.

HTC Wildfire samengevat in 5 punten:

  • Naam werd gekozen via Facebook
  • Optisch trackpad
  • 5 megapixel camera
  • Kwam met Android 2.1 Eclair
  • 1300 mAh accu
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel