De vergeten smartphone: Apple iPhone 4

We behandelen op DroidApp niet alleen maar Android-smartphones. In onze rubriek ‘De vergeten smartphone’ kan de iPhone 4 van Apple natuurlijk niet ontbreken. Die bespreken we dan ook deze week.

Apple iPhone 4

In 2010 bracht Apple de iPhone 4 uit; het was één van de meest populaire smartphones en iPhones ooit. In juni werd de telefoon aangekondigd en uitgebracht in de VS, een maand later kwam de iPhone 4 uit in Nederland. Het toestel was in eerste instantie te verkrijgen met T-Mobile, KPN en Vodafone, maar niet los. Het geheugen was 16 of 32GB, maar dit was niet uit te breiden. Toen Apple de iPhone 4S uit had gebracht, was de smartphone enkel nog met 8GB intern geheugen te koop.

Apple iPhone 4

Ander design

Het design van de iPhone 4 was anders dan die van haar voorgangers. De voor- en achterkant bestond uit glas, het frame was van aluminium. Aan de zijkanten zaten ook de antennes. Onder het 3,5 inch (Retina) beeldscherm met multitouch, dat een resolutie had van 960 x 640 pixels, zat de bekende home-button. De 5 megapixel camera achterop werd gewaardeerd, al was het een nadeel dat bij het maken van video’s er alleen monogeluid opgenomen werd.

Minder positief

Met de VGA front-camera kon je alleen FaceTime gebruiken als het toestel verbonden was via WiFi. Toch was de iPhone 4 lang niet zo geweldig. Een kritiek punt was dat de smartphone weliswaar over Bluetooth beschikte, maar dat deze niet gebruikt kon worden voor het uitwisselen van bestanden. Daarnaast was er in de browser geen ondersteuning voor Flash. In die tijd kwamen zelfs speciale versies van websites, bedoeld om te bezoeken met een iPhone.

iPhone 4 wit

De iPhone 4 van Apple was de eerste smartphone welke ondersteuning bood voor een nieuwe simkaart-standaard. Er werd namelijk gebruik gemaakt van een Micro-SIM. De smartphone was verder voorzien van een 3,5 millimeter aansluiting en een slider om het toestel snel op niet-storen te zetten. Er waren dagen na de lancering problemen met het ontvangst van de Apple iPhone 4. Er was een zogenoemde death grip, waardoor het bereik wegviel of slechter was. Dit gebeurde wanneer je het toestel op normale wijze in de hand hield. Apple deelde gratis bumpers uit die het ontvangst verbeterde. Dit was een grote domper voor Apple.

Apple voorzag de iPhone 4 vanuit de fabriek van iOS 4. Tot vier jaar na uitbrengen heeft het toestel updates ontvangen. De laatste update van de smartphone was iOS 7.1.2. Muziek downloaden kan gemakkelijk via de iTunes Store.

Wil je liever de keynote terugkijken, van de aankondiging van de iPhone 4, dan vind je die hieronder. Het toestel werd in 2010 gepresenteerd door Steve Jobs.

iPhone 4 samengevat in 5 punten:

  • Antenne-gate
  • 3,5 inch beeldscherm met Retina
  • Nieuw design
  • 5 megapixel camera
  • Micro-SIM
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel