FaceApp Challenge gestart: hoe zie jij er over 30 jaar uit?

Heel internet is in een FaceApp-bui. Sinds dit weekend is er een heuze opleving merkbaar, waarbij ook jij met de FaceApp kunt zien hoe je er over tientallen jaren uit komt te zien.

FaceApp Challenge

FaceApp is al langere tijd beschikbaar, en geeft je de mogelijkheid om te kijken hoe je er tien jaar geleden uitzag, of juist over dertig jaar uit komt te zien. Je maakt een foto, of laadt een eerder gemaakte foto in en je ziet in een paar tellen het resultaat. We kunnen concluderen: het is bijna beangstigend hoe het algoritme van FaceApp hiermee aan de slag gaat.

FaceApp

Niet alleen kun je je eigen selfies tevoorschijn toveren, maar ook groepsfoto’s en foto’s van anderen. Het zorgt onwaarschijnlijk voor hilarische momenten, want je kunt alle kanten op. Je kunt met een druk op de knop kiezen voor het effect waarbij je de voorspelling ziet voor over 20-30 jaar. Je kunt echter ook onder het tabblad ‘fun’ effecten kiezen, waarbij je met verschillende filters aan de slag kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan een andere haarstijl, haarkleur, baard, snor of andere onderdelen.

Tevens kun je met FaceApp de achtergrond aanpassen en dit doet de app ook best keurig. Andere mogelijkheden zijn het toevoegen van een tattoo, een bril of verschillende andere mogelijkheden. Tegen betaling kun je eventueel nog veel meer mogelijkheden kiezen.

FaceApp 2

Opleving

Zoals gezegd is FaceApp al langer beschikbaar. In februari 2017 werd de toepassing voor Android uitgebracht. Echter kent de app nu een flinke opleving. Onder andere Kim Kardashian en Christano Ronaldo hebben net als Dave Roelvink, Jan Versteegh en Jochem Myjer de app herontdekt en deelden massaal hun kiekjes waarbij ze FaceApp hebben gebruikt. Dit is het startschot van de FaceApp Challenge.

Toch zijn er ook kritische geluiden omtrent de privacy. De app is van Russische makelij. Daarbij deelt de applicatie gevoelige informatie zoals je locatie en de gezichten, met andere bedrijven. Het is belangrijk hiermee rekening te houden!

Downloaden

Wil je zelf aan de slag, dan kun je FaceApp gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

FaceApp: gezichtseditor
FaceApp: gezichtseditor
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel