Retrica: een omvangrijke app met filters voor ieder moment

Waar vroeger iedereen nog foto’s maakte met een compact camera, doen de meeste mensen dit tegenwoordig met een smartphone. Niet zo gek dat steeds meer mensen de smartphone als voornaamste camera gebruiken. Naast dat de fotokwaliteit van de smartphones tegenwoordig uitstekend te noemen is, bieden apps een wereld van mogelijkheden. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van de app Retrica.

Retrica

Eén van deze apps is Retrica. Retrica is een camera-app waarmee foto’s kunnen worden geschoten waarover verschillende filters kunnen worden gelegd. Het leuke aan Retrica is dat er met de app geen ‘normale’ foto’s kunnen worden gemaakt. Dit doordat er bij elke foto moet worden gekozen uit een filter. De keuze aan filters is enorm. Zo zijn er 55 gratis filters beschikbaar, maar via in-app-aankopen kan dit worden uitgebreid naar 80 verschillende filters.

Retrica

De ultieme selfie app

Als Retrica voor het eerst wordt opgestart, wordt in eerste instantie de front-camera gebruikt. Via een simpele switch is ook de camera aan de achterzijde te gebruiken. De app is ontworpen als selfie app en de makers noemen Retrica ook wel ‘de ultieme selfie app’. Overigens functioneert Retrica voor andere doeleinden ook prima. Het uiterlijk van de app is simpel, maar overzichtelijk. Er kan snel worden gewisseld tussen de verschillende filters en op het scherm is alvast een preview te zien van de te maken foto.

Retrica

Wanneer er geen inspiratie is, kan er gebruik worden gemaakt van de speciale ‘shuffle-modus’ waarmee een willekeurig filter wordt toegepast. In eerste instantie is de foto voorzien van een watermerk, maar deze kan simpel via het menu met instellingen worden uitgezet. Verder kan in Retrica ook gebruik worden gemaakt van de collage stand. Met deze stand is het mogelijk om handmatig meerdere foto’s te maken en dit samen te voegen tot een collage, maar in deze stand kan Retrica ook automatisch meerdere foto’s maken en deze combineren tot één foto. Retrica is een zeer complete en overzichtelijke app die fraaie foto’s oplevert voor bijvoorbeeld Instagram.

Retrica

Downloaden

Retrica is gratis te downloaden uit de Play Store en via in-app-aankopen kunnen extra filters worden aangeschaft.

Retrica - The Original Filter Camera
Retrica - The Original Filter Camera
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel