Google Gallery Go: nieuwe galerij-app voor je foto’s

Google heeft een nieuwe lichtgewicht applicatie uitgebracht voor het beheren van je foto’s en video’s. Het is de app Gallery Go welke offline werkt en je verschillende tools geeft.

Google Gallery Go

In de Google Play Store heeft Google voor Android een nieuwe applicatie uitgebracht. Met Google Gallery Go kun je de mediabestanden beheren die op je smartphone staan. Daarbij biedt het enkele bewerkmogelijkheden en is er geen internetverbinding vereist voor de werking van de toepassing.

Google Gallery Go

Bij het openen van de Gallery Go app valt direct op dat de applicatie draait om eenvoud zonder overbodige poespas. Daarmee kan het zich ook direct onderscheiden van Google Foto’s, waar je toch al een heel stuk meer mogelijkheden tot je beschikking hebt.

Onderin beeld heb je toegang tot de foto’s, wat tevens direct het startscherm is. Deze staan gesorteerd op volgorde van datum. Een andere optie die je in de navigatiebalk vindt is ‘Mappen’. Zoals de naam al aangeeft, worden de verschillende mappen met foto’s hier getoond. Via de drie puntjes bovenin beeld kun je nog een nieuwe map aanmaken.

Google Gallery Go

Bewerken

Bij het openen van een foto heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt de afbeelding delen, maar ook automatisch verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van slimme technieken die de instellingen voor je kunnen aanpassen. Met bewerken kun je kiezen uit verschillende filters en kun je een afbeelding bijsnijden of draaien. Andere bewerk-mogelijkheden zijn niet aanwezig in Google Gallery Go.

Google Gallery Go

Het is een echt minimalistische galerij-app voor Android, die eigenlijk bedoeld is de Nigeriaanse markt, zo meldt Google. Echter is de applicatie overal te downloaden, ook in Nederland en zullen veel mensen de werking van Gallery Go waarderen. Niet alleen foto’s, maar ook video’s die op je smartphone staan worden door de app getoond.

Downloaden

Je kunt Gallery Go gratis downloaden uit de Play Store via onderstaande button. De applicatie is slechts 10MB groot.

Galerie
Galerie
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel