Sickweather app waarschuwt je voor ziektes in de buurt

Met de app Sickweather kan je er achter komen of mensen in je omgeving ziek zijn. Met de herfst en winter in aantocht neemt ook het aantal mensen met verkoudheid, griep en dergelijke toe. Sickweather gaat dit inzichtelijk maken, waarbij onderscheid gemaakt tussen de verschillende ziekten.

Sickweather

Sickweather is een applicatie die je inzicht geeft in het aantal ziektemeldingen uit je regio. Daarnaast kan je ook aflezen hoeveel mensen zich niet lekker voelen in andere plaatsen en landen. Sickweather scant sociale netwerken voor het geven van indicaties van ziektes. Aan de hand van deze informatie wordt de kaart met de ziektegevallen samengesteld. Sickweather maakt hiervoor gebruik van een gepatenteerd algoritme.

In de Sickweather app kan je zelf ook aangeven waar je last van hebt, zodat dit weergegeven wordt op de kaart. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende gevallen. Zo zien we griep, longontsteking, verkoudheid, bronchitis, astma en nog verschillende andere ziekteverschijnselen of virussen. In totaal zijn er 23 verschillende ziektes waarvoor je ook een alert kunt instellen. Op de kaart zie je dus de verschijnselen uit de rest van de wereld, waarbij met een kleur en cijfer aangegeven wordt hoeveel dagen geleden de melding is doorgegeven.

Sickweather moet de besmettelijke ziektes in je omgeving weergeven en geeft daarbij ook de voorspelling voor de komende dag. Daarnaast krijg je een notificatie als je in een gebied bent waar veel mensen zich ziek hebben ‘gemeld’. Hoe meer mensen de app zullen gebruiken, hoe betrouwbaarder de gegevens zullen zijn. Via onderstaande button kan je de app gratis downloaden uit de Play Store.

Sickweather
Sickweather
Ontwikkelaar: Sickweather
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel