Skinvision uit voor Android: herken huidkanker via app

Vandaag is de Skinvision app uitgebracht voor Android. De Skinvision app herkent huidkanker in 80 procent van de gevallen, blijkt uit een onderzoek van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Met de Skinvision applicatie kun je zelf via je smartphone huidkanker opsporen. Dit is wat je moet weten over de Skinvision app.

Skinvision app

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort en vaak goed te behandelen, belangrijk is dat de kanker in een vroeg stadium wordt ontdekt. De Skinvision applicatie is een speciale toepassing voor je smartphone waarmee je verdachte plekjes op je huid kunt laten analyseren.

Huidkanker herkennen

In de app maak je een foto van bijvoorbeeld een moedervlek of andere plekjes op je huid. Mocht de applicatie mogelijk huidkanker detecteren dan wordt dat aan de gebruiker getoond met een rode of oranje melding. Nuttig is dat je deze foto direct met een arts kunt delen, zodat deze er verder naar kan kijken.

Skinvision Android

Volgens het Eindhovense Catharina Ziekenhuis blijkt uit cijfers van dermatologen en onderzoeker Monique Thissen dat de applicatie in 80 procent van de gevallen huidkanker weet op te sporen. De applicatie is CE-gecertificeerd, het CE-keurmerk is een verplicht keurmerk voor industriële producten op de Europese markt.

Analyse

De eerste maand kan je gratis alle functies gebruiken in de app, daarna kan je een abonnement nemen voor de analyse-functie. Het nemen van de foto’s, deze opslaan in het persoonlijke fotoalbum en het doorsturen naar de huisarts blijft wel gratis beschikbaar. DroidApp adviseert je in ieder geval altijd langs een huisarts of dermatoloog te gaan, mocht er volgens deze app sprake zijn van huidkanker.

Skinvision

Skinvision voor Android

De gratis applicatie is vanaf vandaag te downloaden voor Android. Wel biedt de Skinvision app voorlopig alleen ondersteuning voor bepaalde Samsung-toestellen. In ieder geval worden de Samsung Galaxy S3Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5 en Samsung Galaxy S6 ondersteund. Dit is omdat de camera op een bepaalde manier moet worden afgestemd om zo elementen te herkennen. In de toekomst zal Skinvision ook beschikbaar zijn voor andere Android-apparaten.

Lees ook

Reageer op dit artikel