SlimThuis app: hoe gevoelig is je huis of wijk voor inbraak of brand?

Interpolis heeft onlangs een nieuwe applicatie uitgebracht: de SlimThuis app. Hoe gevoelig is jouw huis of wijk voor inbraak, brand of wateroverlast? Hoe kun je veilig wonen in je eigen huis? Daar helpt deze gratis app bij.

SlimThuis app

Verzekeraar Interpolis heeft de SlimThuis app uitgebracht voor iedereen; je hoeft dus geen klant te zijn. Met de SlimThuis app heb je toegang tot een uitgebreide lijst aan mogelijkheden, waarmee je voor jezelf kunt controleren of je veilig woont in je eigen huis. De app kan als coach dienen om schade in en rond het huis te voorkomen.

SlimThuis app

InbraakBarometer

Nieuw in de applicatie is de InbraakBarometer. Hiermee zie je direct wat het inbraakrisico is in jouw wijk. Hierbij kijkt de applicatie naar je postcode en berekent dit op basis van verschillende gegevens. Denk aan het aantal eerdere pogingen, leeftijdsopbouw, gezinssamenstellingen, de frequentie en de dag van het jaar. Want het blijkt dat vrijdag en zaterdag ‘populair’ zijn onder inbrekers. Echter kan de dag ook nog verschillen per plaats.

SlimThuis InbraakBarometer

Niet alleen waarschuwt de SlimThuis app je, het helpt je ook op tal van verschillende manieren. Je vindt er een checklist om de kans op inbraak te verkleinen met tal van tips. Controleer je sloten en hoe ben je inbrekers te slim af; je kunt er tal van slimme, kleine tips over vinden. Ook omtrent brand kan de SlimThuis app je helpen. Denk aan het controleren van stekkerdozen en het onderhoud van rookmelders. In de app vind je ook tips over waar je het beste een rookmelder op kunt hangen.

SlimThuis app

Omtrent wateroverlast kan de app je ook helpen. Je kunt middels de paar tips in de applicatie een hoop ellende besparen. Dit geldt ook voor Digitale veiligheid, wat ook een onderdeel is in de SlimThuis app. Je kunt de app geheel gratis gebruiken; je kunt deze downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

SlimThuis app
SlimThuis app
Ontwikkelaar: Interpolis
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel