Veldgids app: weet wat er rent, groeit en bloeit in je tuin

De Veldgids app is een Nederlandse applicatie welke je meer vertelt over de natuur in de tuin, of gewoon in de wijde wereld. Je kunt vogel(geluiden), bloemen, zoogdieren en nog veel meer met de app herkennen en opzoeken.

Veldgids app

In de Play Store is een nieuwe editie van de Veldgids app verschenen. De applicatie is in het geheel opnieuw opgebouwd en werkt daardoor nog prettiger. Zoals de naam al doet vermoeden, is de applicatie eigenlijk een digitale veldgids. Met Veldgids vind je de opvallende vogels, planten en paddenstoelen terug in één app. Daarbij kun je ook de vogelgeluiden in de toepassing terugvinden.

Door een samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vlinderstichting, vind je ook een overzicht met de in Nederland voorkomende vlindersoorten. Ook is de app uitgebreid met een overzicht van ernstig bedreigde vlinders. Bij de verschillende resultaten in de app krijg je een uitgebreide uitleg. Denk aan, wanneer komt welke vogel voor, en waar kun je hem voornamelijk vinden, aangevuld met mooie foto’s en de aanwezigheid van vogelgeluiden die je direct vanuit de app kunt beluisteren. Daarnaast geeft de app ook toegang tot verschillende libellen en zoogdieren.

Heb je een vogel, dier of vlinder gespot, dan kun je deze markeren op de kaart. Zo zie je direct welke dingen je allemaal in de Nederlandse natuur hebt gezien. In de app vind je van alles meer dan 600 soorten.

Downloaden

De Veldgids app is een uitgebreide toepassing en kan vanwege Cyber Monday vandaag gedownload worden voor 0,59 euro. Daarna is de toepassing weer uit de Google Play Store te downloaden voor 3,29 euro.

Veldgids - vogels bloemen dier
Veldgids - vogels bloemen dier
Ontwikkelaar: Nature2U
Prijs: € 3,29
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel