WiFi Switcher zorgt dat je verbonden bent met het beste WiFi-signaal

WiFi Switcher laat je alles uit je draadloze netwerk halen. De app is vooral handig voor degenen die beschikken over meer dan één draadloze router. De app laat je automatisch switchen naar het access point die het beste bereik heeft voor de kamer waar je op dat moment bent.

WiFi Switcher

Een aantal mensen hebben naast WiFi op het modem van de provider een extra WiFi-verbinding aanstaan. Een extra verbinding zou een WiFi versterker of access point kunnen zijn. Misschien herken je het probleem wel dat je draadloze verbinding continu over blijft schakelen waardoor je verbinding helemaal onstabiel is. De app Wifi Switcher helpt je met dit probleem. Wifi Switcher switcht automatisch naar de router die het meest bij jou in de buurt staat. De app kan samenwerken met routers, access points maar ook met WiFi repeaters.

WiFi Switcher

In de app Wifi Switcher is het mogelijk om instellingen toe te voegen met voorkeuren. Je kunt een afstand instellen waarnaar het switcht naar een andere router, maar ook is het mogelijk om bepaalde routers een voorkeur te geven. Dit is handig wanneer je in een omgeving bent waar er bijvoorbeeld veel verschillende access points hangen.

WiFi Switcher

Wat daarnaast een handige functie is, is dat mobiel dataverkeer wordt uitgeschakeld wanneer er wordt geswitcht tussen verschillende routers. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat wanneer je een filmpje in HD aan het kijken bent, dit opeens van je databundel afgaat. En verder is er de voorkeur in te stellen dat de 2.4GHz of 5 GHz verbinding wordt gebruikt.

Wifi Switcher
Wifi Switcher
Ontwikkelaar: Cloudie Development
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel