​Nokia 6.1: uitrol update Android 9 Pie begonnen in Nederland

​Goed nieuws voor de bezitters van de Nokia 6.1, ofwel de Nokia 6 (2018). HMD Global begon eerder al met de uitrol van Pie voor het toestel, nu is de update in Nederland aangekomen.

Android Pie voor Nokia 6.1

In Nederland is HMD Global begonnen met het vrijgeven van de Android 9 Pie update voor de Nokia 6.1. Het is het tweede toestel van Nokia welke de update naar Pie uitgerold krijgt. Eerder werd de Nokia 7 Plus al voorzien van de update naar de nieuwste Android-versie.

Vorige week werd de uitrol gestart, maar de update was aanvankelijk nog niet direct in Nederland beschikbaar. DroidApp-lezer Sven laat ons weten dat dit nu wel het geval is. De update wordt OTA aangeboden, dus via het toestel en heeft een grootte van 1462,6 MB.

Nokia 6.1 Android 9 Pie

Met de update krijgt het toestel een groot aantal nieuwe functies. Denk aan de vernieuwde systeemnavigatie, een verbeterd overzicht van meldingen en notificaties, samen met een vernieuwd instellingenmenu. Android Pie brengt ook voorspellende app-acties die je sneller laten werken en verbeterd helderheidsniveau. Dit moet ook allemaal weer resulteren in een verbeterde accuduur. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies in Android Pie, lees dan ons artikel over de nieuwe functies.

De Nokia 6.1 zal de update gefaseerd krijgen. Dit betekent dat het nog even kan duren voordat de update bij iedereen beschikbaar zal zijn. Zodra dit het geval is, krijg je hiervan een melding op je telefoon.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel