Accu-besparende app Greenify nu ook zonder root te gebruiken

De ontwikkelaars van de applicatie Greenify hebben hun applicatie voorzien van een update. Met de update is het niet langer meer noodzakelijk om je toestel te voorzien van root. Greenify zorgt ervoor dat applicaties die ongemerkt op de achtergrond zich opstarten, worden gestopt en je hierdoor langer met je accu kunt doen.

Greenify is niet langer meer enkel beschikbaar voor toestellen met root-toegang. In de Play Store is de app voorzien van een update waardoor de app nu ook gebruikt kan worden zonder dat je je toestel geroot hebt. Android staat er om bekend dat diverse applicaties ongemerkt op de achtergrond zichzelf opstarten. Sommige toepassingen maken dan ook flink gebruik van de batterij. Om dit te voorkomen is de applicatie Greenify een uitkomst.

greenify

Met Greenify kan je instellen welke applicaties wel en niet automatisch op de achtergrond opgestart mogen worden. Bij de eerste keer dat Greenify gebruikt wordt, krijgt de gebruiker uitleg over welke achtergrond-processen beter niet kunnen worden afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan chat-apps als WhatsApp, Telegram en dergelijke.

Applicaties die zich normaal in slaapstand zouden zetten als het scherm gedimd wordt van de smartphone, kunnen nu echt worden afgesloten. Er is wel een klein aandachtspuntje aan deze applicatie. Systeem-applicaties of applicaties die bij aankoop al op je toestel stonden, vaak is dit onder andere de Facebook-applicatie, kunnen alleen ingesteld worden als je de donatie-versie van Greenify aan hebt geschaft.

Zoals gezegd is de applicatie Greenify niet meer enkel beschikbaar voor toestellen met root, maar voor iedere smartphone te gebruiken met Android 4.1 en hoger. Greenify kan gratis uit de Google Play Store gedownload worden via onderstaande button. Wil je ook systeem-applicaties beheren in Greenify, dan kost de donatie-versie eenmalig €2,99.

Greenify
Greenify
Ontwikkelaar: Oasis Feng
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel