Adobe kondigt drie nieuwe apps aan, stopt met Photoshop Touch

Adobe heeft voor Android drie nieuwe applicaties aangekondigd, tegelijkertijd maakte het softwarebedrijf bekend te zullen stoppen met Photoshop Touch.

Photoshop Touch verdwijnt

Adobe heeft besloten om haar fotobewerkings-app Photoshop Touch uit de Play Store te verwijderen. Per 28 mei is deze app niet meer te verkrijgen. Gebruikers die de app hebben aangeschaft kunnen de applicatie wel blijven gebruiken en downloaden uit de Google Play Store.

Drie nieuwe apps

Met het verdwijnen van Photoshop Touch ontstaat er een klein gat in het portfolio van Adobe. Daarom zijn er drie nieuwe apps aangekondigd, helaas zul je met deze apps een hoop functionaliteit verliezen ten opzichte van Photoshop Touch.adobe-appsColor CC laat je uit bestaande foto’s een kleurenset samenstellen. Shape CC stelt je in staat om van voorwerpen een vector afbeelding te maken en tenslotte is er Brush CC waar mee je zogeheten brushes voor Photoshop kunt creeeren. De drie apps synchroniseren alle creaties naar Adobe’s Creative Cloud. Hiermee lijkt Adobe haar online-platform meer leidend te maken. Ook is het niet onwaarschijnlijk dat Adobe in de toekomst een abonnementsvorm vast hangt aan deze nieuwe apps.adobe-apps-2Om de apps van Adobe te verkrijgen kun je je aanmelden bij de Google+ Community. Wanneer je bent geaccepteerd door Adobe kun je de apps downloaden uit de Google Play Store.

Bron: AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel