‘Android 6.0.1 en Android 6.1 Marshmallow in ontwikkeling’

Google is in de labs bezig met de ontwikkeling van een verbeterde Android-versie. Het zou gaan om Android 6.0.1 Marshmallow die in de komende maanden uitgerold zal gaan worden. Daarnaast zal ook volgend jaar Android 6.1 verschijnen. Dit meldt een doorgaans betrouwbare bron die dicht bij de ontwikkeling van Android staat.

Android 6.0.1 en Android 6.1

Android 6.0 Marshmallow is momenteel de nieuwste Android-versie die beschikbaar is. Google zou in de laboratoria bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe versie van Android 6.0 Marshmallow. In de komende maanden moet de eerste update verschijnen die de versienaam Android 6.0.1 mee zal krijgen. Vermoedelijk zal het hier gaan om een update die vooral bugs uit 6.0 zal oplossen. Nieuwe functies zullen we niet te zien krijgen, zo verwachten we.

Android 6.0 Marshmallow

Een andere update die ook momenteel al volop in ontwikkeling is, is Android 6.1 Marshmallow. Deze versie zal te vergelijken zijn met Android 5.1 Lollipop tegenover 5.0. Het verschil tussen deze twee versies was vrij groot. Zo werden er verschillende functies toegevoegd zoals ondersteuning voor HD-Voice en ondersteuning voor meerdere simkaarten. In Android 6.1 Marshmallow zullen we naar verwachting dus wellicht wel nieuwe functies te zien krijgen.

De informatie is afkomstig van de bron LlabTooFer, die een bekende naam heeft bij de ontwikkeling van updates voor HTC-apparaten. Toch komt de informatie over de nieuwe Android-versies niet geheel als een verrassing. In januari 2015 werd Android 5.0.2 uitgebracht en begin december kwam de voorloper; Android 5.1 Lollipop. Of Android 6.0.1 ook dit jaar verschijnt, is nog even afwachten.

Lees ook

Reageer op dit artikel