Zo ziet Samsung TouchWiz eruit op Android 6.0 Marshmallow (screenshots)

Samsung is achter de schermen bezig met het ontwikkelen van Android 6.0 Marshmallow voor verschillende Galaxy-apparaten. Naast Android 6.0 Marshmallow zal Samsung ook een vernieuwde TouchWiz interface uitrollen voor de smartphones van het merk. Screenshots van de nieuwe TouchWiz interface onder Marshmallow zijn nu uitgelekt.

TouchWiz Marshmallow

Van het weekend werd al het een en ander bekend omtrent de update naar Android 6.0 Marshmallow voor verschillende Samsung Galaxy-toestellen. Samsung zal met de update ook een nieuwe vormgeving uitrollen voor de TouchWiz-skin. De screenshots die nu uit zijn gelekt van de nieuwe interface zijn afkomstig van een vroegtijdige firmware voor de Samsung Galaxy Note 5. Hieronder zie je links de huidige vormgeving en rechts de nieuwe Marshmallow-interface

Uit de screenshots kunnen we opmaken dat de interface er weer wat volwassener uit komt te zien. Toch is niet op alle fronten de interface een verbetering. Denk aan de icoontjes op het vergrendelscherm van de smartphone. Samsung had de insteek om het Material Design wat verder door te voeren en volgens de bron reageert de smartphone onder Marshmallow duidelijk beter dan onder Lollipop.

De bron meldt dat het nog zeker mogelijk is dat Samsung de interface voor TouchWiz nog verder zal verfijnen. Tot die tijd moeten we het doen met deze screenshots. Wat denk jij van de nieuwe interface?

UPDATE 18-11-2015 15:17 uur: Vandaag is er ook een video opgedoken met de nieuwe TouchWiz-interface onder Android 6.0 Marshmallow. Zie hier de TouchWiz video.

Lees ook

Reageer op dit artikel