Android Auto: grote update met nieuw design nu beschikbaar

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe, grote update voor Android Auto. De update werd eerder al aangekondigd, maar wordt vanaf nu naar iedereen verspreid.

Update voor Android Auto

Google presenteerde in mei van dit jaar een nieuw design vol verbeteringen voor Android Auto. Vanaf nu is het moment aangebroken dat deze update ook daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld. Het betreft de toepassing voor Android Auto in de auto zelf.

Android Auto muziek

Hierbij zien we een nieuw design. Met de vernieuwde launcher vind je direct je applicaties, waarbij je favoriete apps bovenin het scherm worden getoond. Sommige icoontjes tonen een Google Assistent-icoontje, wat betekent dat de assistent van Google je hierbij kan helpen. Denk aan het voorlezen van het nieuws, het oplezen van het weerbericht of het instellen van een herinnering.

Google voorziet Android Auto ook van andere verbeteringen. Deze hebben betrekking op het gebruik van media-apps zoals Spotify. Android Auto kan automatisch verdergaan met spelen, waar jij bent gebleven. Dit werkt met ondersteunende apps. Tevens kun je nog sneller en beter je favoriete navigatie-app verbinden met Android Auto.

Android Auto navigatie

Met de vernieuwde navigatiebalk onderin beeld, kun je nog makkelijker meerdere apps beheren. Zo heb je direct toegang tot bijvoorbeeld je muziekspeler of andere content. De nieuwe meldingsknop, rechts onderin beeld, heb je direct toegang tot je recente oproepen, berichten en meldingen. Ook hierbij kan de Google Assistent je weer helpen.

Mocht je beschikken over een auto met een breedbeeldscherm, dan zal Android Auto de vormgeving hierop aanpassen. Zo kan de extra ruimte gebruikt worden voor stapsgewijze navigatie, het afspelen van muziek of andere opties. Er is ook een nieuw thema en er zijn kleurrijke accenten die passen bij het interieur van je auto, zo belooft Google.

Android Auto breed

Uitrol

De uitrol is begonnen, maar het kan even duren voordat iedereen de nieuwe update van Android Auto heeft. Google laat weten dat het in de komende weken bij iedereen beschikbaar moet zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel