Android beveiligingsupdate augustus 2019 uitgebracht met 26 patches

Google brengt iedere maand een nieuwe security-patch uit. Dit keer is het de beurt aan Android beveiligingsupdate augustus 2019, waarin vele patches zijn te vinden.

Beveiligingsupdate augustus 2019

Voor Android wordt iedere maand een nieuwe beveiligingsupdate uitgebracht waar fabrikanten vervolgens mee aan de slag kunnen. In de achtste maand van het jaar vinden we in totaal 26 patches terug; waarbij deze kwetsbaarheden dus zijn aangepakt. Dit zijn er iets minder dan vorige maand; toen er 33 gedicht werden.

Ook met deze update betekent het niet dat alle 26 patches voor ieder toestel zijn. Sommige patches hebben betrekking op een bepaalde chipset of ander soort hardware in een smartphone. Met de patch van augustus is ook een lek ontdekt in Bluetooth en bepaalde Qualcomm componenten.

Voor de Pixel-devices zijn er ook nog andere verbeteringen beschikbaar. Het gaat in totaal om drie stuks; waarbij van opgeslagen WiFi-netwerken de configuratie is verbeterd. Ook zijn er andere verbeteringen in WiFi te vinden en fixes in de sleep mode van de Pixel 3a (XL).

De update

De update is door Google nu vrijgegeven. OnePlus was enthousiast en heeft de OnePlus 7 Pro deze week al voorzien van deze patch. In de komende weken zullen andere fabrikanten volgen. Zodra deze update voor jouw smartphone beschikbaar is, krijg je hiervan een melding. We horen het heel graag van je (samen met een screenshot) als je de update hebt gehad op je toestel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel