Android beveiligingsupdate december 2019: 44 patches voor laatste update

Google heeft de laatste security-patch vrijgegeven van dit jaar. Met de beveiligingsupdate van december 2019 voor Android worden deze maand 44 zwakke plekken verholpen.

Android beveiligingsupdate december 2019

Iedere maand maakt Google werk van een nieuwe security-patch. Ook deze maand is dat weer het geval. In de afgelopen dagen werden verschillende smartphones al bijgewerkt met de patch van december, maar nu is hij officieel aangekondigd door Google. In totaal zijn 44 kwetsbaarheden met de laatste security-patch aangepakt.

Als we kijken naar het Security Bulletin, wordt duidelijk dat er een security-issue in de media codecs is gevonden. Daarbij zien we ook een reeks zwakke plekken in componenten van bijvoorbeeld Qualcomm, in het systeem en in het framework. Niet elke patch is voor ieder Android-apparaat bedoelt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de mate van prioriteit, de Android-versie en de aanwezige componenten in de smartphone.

Voor de Google Pixel-toestellen heeft Google de update vanaf nu klaargezet. In de komende tijd zal voor deze devices de update uitgerold worden. Voor de Pixel en Pixel XL uit 2016 is dit tevens de laatste security-patch. Andere fabrikanten zullen voor (een deel van) hun toestellen de update ook beschikbaar stellen. Heb jij de december-update ontvangen op je telefoon, dan horen wij dat graag! Laat het ons weten door een screenshot te mailen naar ons.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel