Android beveiligingsupdate november 2019: 38 patches tegen zwakke plekken

Iedere maand verschijnt er een security-patch voor het Android-besturingssysteem. Google is nu begonnen met het verspreiden van een nieuwe patch. Met beveiligingsupdate november 2019 heeft Google wederom tientallen zwakke plekken aangepakt.

Beveiligingsupdate november 2019

Android is een uitgebreid besturingssysteem en is terug te vinden op miljoenen apparaten. Om de veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, zijn beveiligingsupdates onmisbaar. Iedere maand brengt Google een nieuwe patch uit waarmee verschillende kwetsbaarheden aangepakt worden. Dat is nu ook het geval, met de beveiligingsupdate van november.

Beveiligingsupdate november 2019 pakt in totaal 38 kwetsbaarheden aan. Dit zijn zwakke plekken die zijn gevonden in de beveiliging van Android. Overigens betekent dat niet dat alle patches ook voor alle Android-apparaten bedoeld zijn. Er wordt onderscheid gemaakt op verschillende gebieden. Denk aan de Android-versie, de verschillende componenten in een apparaat zoals de processor en verschillende andere dingen. Tevens verschillen de patches ook in de mate van de ernst, sommige patches zijn veel belangrijker dan de andere.

Voor de Pixel-toestellen is Google direct gestart met het verspreiden van de update. Voor de Pixel-devices worden nog een reeks verbeteringen en optimalisaties doorgevoerd, die hebben we hieronder op een rij gezet.

  • Improvements for Google Assistant Hotword (Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL)
  • Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL (Pixel 3)
  • Additional fixes for some devices stuck during boot (Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL)
  • Additional support for Xbox BT controller mapping (Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL)
  • Smooth Display improvements (Pixel 4, Pixel 4 XL)
  • Camera quality improvements (Pixel 4, Pixel 4 XL)

Andere fabrikanten zullen de update voor een aantal toestellen ook beschikbaar stellen. Natuurlijk houdt DroidApp je weer hiervan zo goed mogelijk op de hoogte. Daar kunnen we je hulp goed bij gebruiken! Ontvang je op jouw smartphone de beveiligingsupdate van november, stuur ons dan een mailtje, samen met een screenshot van de update.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel