De 7 beste apps van oktober 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

De eerste nachtvorst hebben we gehad en in oktober is er weer genoeg gebeurd. In dit artikel blikken we terug op de afgelopen maand met de beste apps van oktober en het belangrijkste nieuws.

Android in oktober

In de tiende maand van dit jaar hebben we weer veel nieuws voorbij zien komen. Zo presenteerde Motorola vier nieuwe toestellen, waaronder de Moto G8 Plus en One Macro. Ook verscheen de betaalbare Moto E6 Plus bij ons in de winkels. Honor presenteerde voor Nederland (en de rest van Europa) de nieuwe Honor 9X. Oppo presenteerde de nieuwe Reno2-serie, welke vanaf nu te koop is in Nederland. Tevens bracht de Chinese fabrikant de nieuwe Oppo A9 2020 uit. OnePlus legde haar nieuwe paradepaardjes in de schappen; de OnePlus 7T en OnePlus 7T Pro.

Er verschenen nog meer toestellen bij ons in de winkels. Nokia bracht haar erg interessante Nokia 6.2 uit. Ditzelfde geldt voor de eveneens boeiende Nokia 7.2. Microsoft liet een nieuw toestel zien met twee schermen én Android(!); de Surface Duo.

Eerder deze maand was het Made by Google-event. Hier zagen we de nieuwe diensten en producten van Google. Denk aan de Pixel 4, de vernieuwde Google Nest WiFi en de Nest Mini. Google bracht deze nieuwe Nest Mini ook direct uit in ons land.

Samsung kwam in het nieuws met de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 die omzeild kon worden. Provider KPN presenteerde nieuwe KPN Hussel abonnementen en T-Mobile komt met één abonnement voor thuis én mobiel onder de naam Uit & Thuis. Youfone geeft klanten met een 4GB bundel voortaan een gigabyte meer en gooide een frisse wind door de abonnementen. Bij Lebara kun je voortaan ook kiezen uit de nieuwe 2GB bundel.

Review en ‘Vergeten’

Op DroidApp hebben we in oktober de OnePlus 7T review gepubliceerd. Tevens hebben we vier nieuwe edities voor je klaargezet van onze rubriek ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’. Deze hebben we voor je hieronder op een rijtje gezet.

Specials en tips

We hebben ook weer een aantal app-specials gepubliceerd. Denk aan apps voor onderweg, of juist om het Noorderlicht te ontdekken. Ook vind je een nieuwe handige tip voor in Gmail.


Beste apps

In oktober hebben we op DroidApp verschillende apps uitgelicht en besproken. We hebben hiervan een selectie gemaakt, waarbij je de beste Android apps van oktober 2019 in dit artikel terug kunt vinden.

Cooking app

Cooking app

Wil je een keer nieuwe gerechten proberen of gewoon wat inspiratie voor recepten krijgen? Dan is de Cooking app wellicht een installatie waard. Je krijgt veel keuze uit recepten waarbij je kunt kiezen uit verschillende filters, denk aan goedkoop, geen koolhydraten, een makkelijke maaltijd of een van andere de vele opties. Ook kun je je eigen meesterwerk delen met de rest van de gebruikers.

Recepten en Gezond Koken
Recepten en Gezond Koken
Ontwikkelaar: Craftlog
Prijs: Gratis

Playpost app

Playpost

Een nieuw uitgebrachte app van Nederlandse bodem is Playpost. Met deze applicatie kun je luisteren naar artikelen. Handig als je een longread wilt lezen maar er eigenlijk niet altijd tijd voor hebt. Je deelt het stuk met de Playpost app en vervolgens wordt het voorgelezen. Hierbij heb je veel keuze uit stemmen en talen.

Playpost: Listen to articles
Playpost: Listen to articles
Ontwikkelaar: Aardweg Media
Prijs: Gratis+

Deepstash

Deepstash helpt je met je productiviteit en om je te motiveren. In de toepassing vind je verschillende tips, lifehacks, feiten en quotes en ideeën om je productiviteit te verbeteren. Denk aan het managen van deadlines of om op een slimme manier tijd te besparen.

Deepstash: Smarter Every Day!
Deepstash: Smarter Every Day!
Ontwikkelaar: Deepstash
Prijs: Gratis+

Moviesfad app

MoviesFad

Filmliefhebbers kunnen aan de slag met de app MoviesFad. Je vindt hier een ruime collectie aan films en achtergrondinformatie. Je kunt bijhouden in de app welke films je al gezien hebt, en zelfs waar je deze hebt bekeken. Ideaal is de integratie van Trakt.tv en IMDb waaruit je je kijklijst kunt importeren. In de applicatie krijg je nog veel meer mogelijkheden, waarover je alles kunt lezen in ons artikel over de MoviesFad app.

MoviesFad - Your movie manager
MoviesFad - Your movie manager
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Kies ik Gezond app

Kies ik Gezond?

De Kies ik Gezond-app is uitgebracht door het Voedingscentrum. Met de applicatie vind je van een groot aantal producten precies of iets bijvoorbeeld voorzien is van bepaalde ingrediënten. Handig ook als je bepaalde voeding wilt vermijden vanwege een dieet of allergie. Tevens kun je een eigen profiel aanmaken en zo snel de nodige informatie binnen handbereik hebt.

Kies Ik Gezond?
Kies Ik Gezond?
Ontwikkelaar: Voedingscentrum
Prijs: Gratis

Unlock Clock app

Digital Wellbeing

Google heeft met Digital Wellbeing een interessante tool voor Android-toestellen. Hiermee kun je zien welke apps je het meest gebruikt en hoeveel tijd je doorbrengt op je toestel. De Experiments-afdeling van Google heeft vijf nieuwe apps uitgebracht als uitbreiding voor Digital Wellbeing. Denk aan een nieuwe live wallpaper, een Post Box die notificaties op eigen gekozen tijden pas aan je laat zien, een app die relevante apps van je laat zien op het moment dat je het nodig hebt en een focus-app. Ook zijn er nog verschillende andere apps, waaronder een app die mensen moet stimuleren om juist niet de telefoon te pakken.

Lidl Plus app

Lidl Plus

DroidApp ontdekte deze maand dat Lidl haar eigen klanten-app heeft uitgebracht. Kom je graag bij de Lidl, dan kan de Lidl Plus app een download waard zijn. Met de nieuwe applicatie heb je toegang tot een digitale klantenkaart, krijg je exclusieve voordeelcoupons en vind je direct je kassabonnen terug in de app. Alles over deze applicatie vind je in ons artikel over de Lidl Plus app.

Lidl Plus
Lidl Plus
Ontwikkelaar: Lidl
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp App

Als extraatje laten we je graag kennismaken met de DroidApp App. Onze eigen app is reclamevrij, gratis en geeft je het beste van DroidApp binnen handbereik. Denk aan het interessante nieuws, tips en reviews, maar ook toegang tot de toesteldatabase met specs en actuele prijzen van de verschillende smartphones.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel