De vergeten telefoon: LG GW300

In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ gaan we terug naar het jaar 2009. LG presenteerde zo’n tien jaar geleden de LG GW300. De fabrikant uit Zuid-Korea was duidelijk geïnspireerd op de BlackBerry, want de GW300 had een volwaardig QWERTY-toetsenbord.

LG GW300

De LG GW300 werd in de zomer van 2009 uitgebracht en was vooral bedoeld voor het jongere publiek. De telefoon gaf je namelijk de mogelijkheid om razendsnel met je vrienden in verbinding te staan; met dank aan het volwaardige QWERTY-toetsenbord. De LG GW300 werd omschreven als een erg prettig toestel; dat het goed in de hand lag en geen zwaargewicht was.

Aan de voorkant was de LG GW300 uitgerust met een 2,4 inch beeldscherm met een resolutie van 320 x 240 pixels. Daarbij had het toestel een aantal sneltoetsen en was er de navigatietoets. Hieronder zat dus het volledige toetsenbord, waarmee BlackBerry met onder andere de BlackBerry Curve goed wist te scoren. Dit toetsenbord bestond uit vier rijen. Tevens was de LG GW300 voorzien van Facebook-integratie waardoor je snel je berichten en foto’s kon delen via het blauwe sociale netwerk.

LG GW300

Met die Facebook-integratie was de GW300 echter nog geen smartphone. Ondersteuning voor WiFi en 3G ontbrak; je moest het met 2G doen op de LG. De telefoon had zo’n 15MB aan opslagruimte, welke uitgebreid kon worden met een geheugenkaart. Voor het maken van foto’s kon je gebruik maken van de vrij karig uitgevoerde 2 megapixel camera. De accucapaciteit van het toestel bedroeg 900 mAh.

De LG GW300 verscheen in Nederland op de markt met een prijs van minder dan 200 euro. Later was het toestel al in de winkels te vinden voor een bedrag van tussen de 100 en 150 euro.

LG GW300 samengevat in 3 punten:

  • Volledig QWERTY-toetsenbord
  • Alleen 2G-ondersteuning
  • Facebook-integratie
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel