Google Nest Mini nu te koop in Nederland: dit zijn de verbeteringen

Google heeft haar nieuwste slimme apparaat uitgebracht in Nederland. Vanaf nu is de vorige week aangekondigde Google Nest Mini te koop in ons land voor 59,00 euro.

Google Nest Mini kopen

Vorige week presenteerde Google tijdens het eigen Made by Google-event een aantal nieuwe producten. Wereldschokkend waren deze producten niet, maar toch was er een interessant apparaat waar we weer een tijd mee vooruit kunnen; de Google Nest Mini. Het is de tweede generatie van de Mini en is de opvolger van de Google Home Mini. Tevens werd het product onder het portfolio van smarthome-apparaten geplaatst; met de merknaam Nest.

Google Nest Mini

Bevestiging aan de muur

De Nest Mini is van buiten nauwelijks veranderd. Toch is er een belangrijke toevoeging gekomen bij de Nest Mini. Dit is namelijk de muurbevestiging. Zo hoef je de assistent niet perse neer te zetten, maar kun je hem nu ook ophangen aan de muur, zonder dat je daarvoor een extra accessoire voor hoeft aan te schaffen.

Google Nest Mini header

Andere verbeteringen

Een andere verbetering is de geluidskwaliteit. Vooral de bass van de muziek moet nog beter tot zijn recht komen, zo belooft Google. Zoals we tijdens de aankondiging zagen is de Google Nest Mini ook met meerdere gelijke apparaten aan elkaar te koppelen, zodat je door het hele huis kunt genieten van je muziek in stereokwaliteit. Uiteraard kun je de Mini gebruiken voor het geven van commando’s en uitvoeren van taken.

De Nest Mini is verder voorzien van een handige functie waarmee volume automatisch aangepast kan worden aan de omgeving. Ook kunnen er LED’jes oplichten die laten zien waar je eventueel kunt drukken om het volume van de muziek aan te passen op de assistent.

In de toekomst wil Google de Nest Mini nog slimmer maken en sneller antwoord laten geven. De manier van dataverwerking verandert, waardoor bepaalde informatie op het apparaat zelf verwerkt kan worden. Tot slot belooft Google dat het nieuwe apparaat een stuk duurzamer is, omdat het deels is vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen.

Nest Mini kopen

De Google Nest Mini is vanaf nu verkrijgbaar voor 59 euro. Wil je hem snel in huis, dan kun je hem kopen bij Coolblue, Bol.com en MediaMarkt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel