Google Nest WiFi geïntroduceerd: het beste voor je netwerk

Google introduceerde in 2016 voor het eerst Google WiFi. Vandaag heeft Google de opvolger van Google WiFi geïntroduceerd, de Google Nest WiFi. We zetten de details op een rij.

Google Nest WiFi

De Nest WiFi bestaat uit slechts twee apparaten: een Nest WiFi router die je rechtstreeks in je modem plugt en een Nest WiFi point. De Nest WiFi router vormt de basis voor een goed bereik binnenshuis en de Nest WiFi point gebruik je om het bereik te verlengen.

Nest WiFi is krachtiger dan Google WiFi, je hebt tot twee keer meer snelheid en 25% beter bereik. Google claimt dat dit pakket tot zo’n 350 m² bereik heeft. Je kan het pakket uitbreiden met meerdere Nest WiFi points, waardoor je het bereik kunt vergroten.

Google Nest Wifi

Met de app Google Home is de Nest WiFi gemakkelijk te installeren en kun je gemakkelijk het wachtwoord van je WiFi delen met vrienden en familie, of het wachtwoord wijzigen. De Nest WiFi point heeft ook een ingebouwde speaker met Google Assistant geïntegreerd en kan daarom hetzelfde als de Nest Mini. Super handig dus dat je de WiFi met je stem kan bedienen. Zo kun je voor een bepaald persoon de WiFi-verbinding uitzetten of aan Google vragen wat je internetsnelheid is.

De Nest WiFi komt in drie leuke kleurtjes, in Sand, Snow en Mist. De apparaten zijn ook nog eens deels vervaardigd uit gerecycled plastic, de Nest WiFi router bestaat uit 45% gerecycled plastic en de Nest WiFi point bestaat uit 40% gerecycled plastic.

Of de Nest WiFi naar Nederland komt, is nog niet bekend. De Nest Wifi is in de VS vanaf vandaag te pre-orderen en zal op 4 november verkocht worden. De Nest WiFi komt dit jaar nog naar acht andere markten. Of Nederland hier tussen zit is dus nog even afwachten, de huidige Google WiFi wordt wel hier verkocht. De prijs voor een two-pack met router en point kost in de Verenigde Staten 269 dollar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel