Google presenteert nieuwe assistent: dit is de Google Nest Mini

Google heeft tijdens het ‘Made by Google’ event een nieuw apparaat aangekondigd. Het is de nieuwe assistent met de naam Google Nest Mini. De assistent heeft de naam Google Nest Mini meegekregen.

Google Nest Mini

Zoals verwacht heeft Google op haar eigen evenement een nieuwe gadget uitgebracht, het is de slimme assistent Google Nest Mini. Google zal de merknaam Nest op alle slimme producten gaan plakken en dus ook op deze Nest Mini. Het apparaat volgt de huidige Google Home Mini op, waarbij het design voor een groot deel hetzelfde lijkt te zijn.

Google Nest Mini

Toch is er in ieder geval al een groot verschil; je kunt de Google Nest Mini voortaan aan de muur hangen. Hiervoor is er een speciaal gat aan de achterkant van het apparaat te vinden. Google zal de Nest Mini leveren in het zwart, rood, grijs en het nieuwe ‘Sky’ (blauw). Net als het huidige model kan de Nest Mini overweg met WiFi 2.4 en 5 GHz netwerken. Er is verder Bluetooth en Chromecast-integratie. Waar het vorige model nog beschikte over een 9W-voeding, is dat bij dit product 15W.

Google belooft met de nieuwe Nest Mini een betere geluidskwaliteit te kunnen bieden. Dit was een wens van veel gebruikers. Volgens het bedrijf is de Nest Mini onder andere voorzien van een betere bass-weergave. Sinds de lancering hebben mensen miljarden uren muziek op de slimme apparaten geluisterd. Voor de betere geluidskwaliteit wordt samengewerkt met deskundige audio-ingenieurs.

Een handige functie op de Nest Mini is Stream Transfer. Met een stemcommando kun je je muziek, audioboek of podcast verplaatsen van de ene naar de andere luidspreker. Ook moeten antwoorden op de Assistent nog sneller afgewerkt worden dankzij een vernieuwde technologie.

Google benadrukt dat het verkooppakket van de Nest Mini bestaat uit 100 procent gerecyclede flessen. Ook de externe behuizing is voor 35 procent gemaakt van gerecycled plastic. Het apparaat zal vanaf later vandaag besteld kunnen worden in Nederland. Hij wordt uitgebracht op 22 oktober, voor 59 euro. Je kunt in Nederland alleen kiezen uit de kleuren zwart en wit.

Je kunt hem kopen bij Coolblue, Bol.com en MediaMarkt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel