Motorola presenteert vier nieuwe toestellen: Moto G8 Plus, G8 Play, One Macro en Moto E6 Play

Motorola heeft vier nieuwe smartphones aangekondigd, welke allemaal mooi op tijd uitgebracht worden om onder de kerstboom te hebben liggen. De drie nieuwe toestellen welke we te zien krijgen zijn de Moto E6 Play, Moto G8 Plus, Moto G8 Play en de Motorola One Macro.

Motorola met vier nieuwe toestellen

In de afgelopen weken hebben we al veel te horen gekregen over de nieuwe smartphones van Motorola. Nu is het moment daar dat ze officieel zijn aangekondigd. De fabrikant heeft hiermee het startschot gegeven voor de Moto G8-serie, waarvan we nu de eerste twee modellen zien; de Moto G8 Plus en Moto G8 Play. Daarnaast bespreken we de nieuw aangekondigde Motorola One Macro en de betaalbare Moto E6 Play.

Moto G8 Plus

Moto G8 Plus

Naar verwachting zullen we over een aantal maanden de rest van de Moto G8-serie te zien krijgen, maar nu is alvast de Motorola Moto G8 Plus gepresenteerd. De telefoon is voorzien van een triple-camera met een 48MP hoofdsensor, actioncam met ultra groothoek en een dieptesensor. Daarbij moet scherpstellen snel lukken dankzij de aanwezigheid van laser autofocus. Aan de voorzijde heeft de Moto G8 Plus een 25 megapixel front-camera. De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de achterkant.

De Motorola Moto G8 Plus heeft een 6,3 inch Full-HD+ beeldscherm, een Snapdragon 665 octa-core processor en 4GB aan RAM-geheugen. Daarbij heeft de telefoon een accucapaciteit van 4000 mAh en kan deze met 18W relatief snel opgeladen worden. Vanuit de doos draait de smartphone op Android 9 Pie met de handige Moto Actions.

Vanaf 14 november is de Moto G8 Plus verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Cosmic Blue en Crystal Pink. De prijs van het toestel komt uit op 269 euro.

Moto E6 Play

Moto E6 Play

Het tweede toestel dat vandaag getoond werd is de Moto E6 Play, een betaalbare variant op de eerder verschenen Moto E6 Plus. Het richt zich echt op betaalbaarheid en toch prima uitgerust. We zien een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, de aanwezigheid van 32GB geheugen en een 5,5 inch HD+ beeldscherm. Er is een MT6739 quad-core processor van MediaTek en 2GB RAM. Ook heeft de Moto E6 Play een 3000 mAh accu, Android 9 Pie en Moto Actions.

Voor het maken van foto’s heeft het toestel een 13 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera. De Moto E6 Play komt beschikbaar in de kleuren Ocean Blue en Steel Black en gaat 99,99 euro kosten. Dit toestel verschijnt op 2 november in de winkel.

Motorola One Macro

Motorola One Macro

De Motorola One Macro is niet een heel onbekende telefoon, maar is nu ook specifiek aangekondigd voor de Nederlandse markt. Motorola heeft het toestel voorzien van een speciale macro-camera, waarmee je dichter op je onderwerp kunt komen en zo macrofoto’s kunt schieten. Tevens zijn er nog drie andere sensoren, waaronder een 13 megapixel hoofdsensor. De Motorola One Macro krijgt een 6,2 inch HD+ beeldscherm mee, een 4000 mAh accu (10W opladen) en een MediaTek Helio P70 octa-core processor met 4GB RAM.

Erg jammer is dat Motorola al langere tijd niet meer vasthoudt aan het leveren van Android One op de Motorola One-toestellen; een opmerkelijke strategie. Je vindt op het toestel Android 9 Pie met de Moto Actions. De One Macro is vanaf 2 november verkrijgbaar in Space Blue of Ultra Violet voor 199,99 euro.

Moto G8 Play

Moto G8 Play

Motorola liet ook alvast de Moto G8 Play zien, een nieuw toestel met een 6,2 inch HD+ beeldscherm, Helio P70 processor en 2GB aan werkgeheugen. Tevens heeft de telefoon 32GB aan opslagruimte en een triple-camera met 13MP + 8MP groothoek en 2MP dieptesensor. De Moto G8 Play heeft verder een 4000 mAh accu, maar vooralsnog komt de smartphone niet naar Nederland. Op dit moment is onbekend of dat in de toekomst gaat veranderen. De Moto G7 Play werd wel gevoerd in ons land.

De specificaties van de aangekondigde toestellen hebben we voor je verzameld op de toestelpagina’s. Deze kun je bereiken via de onderstaande buttons.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel