Kies ik gezond?-app helpt je met gezonde keuzes maken

De Kies ik gezond?-app van het Voedingscentrum kan je helpen bij het maken van gezonde keuzes qua eten en drinken. Wanneer je meer op je voeding wilt letten kan je dit bijvoorbeeld gebruiken om producten te vergelijken. Maar het kan ook handig zijn voor een allergie waarop gelet moet worden of als je vegetariër bent.

Kies ik gezond? app

De app Kies ik gezond? is gemaakt om het makkelijker te maken om gezonde keuzes te maken qua eten en drinken, maar ook als je wilt letten op bepaalde voedingswaarden. Met het instellen van een eigen profiel kun je de volgende dingen naar behoefte instellen: op welke voedingswaarden je wilt letten zoals bijvoorbeeld suikers.

Kies ik Gezond app

Zo kun je dus producten vergelijken en snel zien waar de minste suikers inzitten. Ook is er de optie zonder vlees of vis, handig voor als je een vegetariër bent. Er is ook een ingrediënten checker, hier kan je aangeven als je bepaalde ingrediënten wilt vermijden vanwege een dieet of allergie.

Kies ik Gezond app

Andere opties binnen het instellen van het profiel zijn supermarkten en de schijf van vijf. Bij supermarkten kan je aangeven of je ook de producten van de huismerken wilt zien. En bij de schijf van vijf of je daar gebruik van wilt maken. Als er een product is dat buiten de schijf van vijf valt, wordt er in de meeste gevallen een gezonder alternatief aangeboden.

Kies ik Gezond app

Binnen de Kies ik gezond?-app kun je gebruik maken van een handmatige zoekactie, maar je kunt ook een product scannen en op basis daarvan een vergelijking maken of snel zien wat erin zit. Dan wordt er ook aangegeven of er een ingrediënt inzit waarvan je juist hebt aangegeven niet te eten. Als je producten gaat vergelijken kan je maximaal 3 producten met elkaar vergelijken. Hier kan je dan de voedingswaarden vergelijken en zien of het product in de schijf van vijf zit.

Kies ik Gezond app

Verder kan je bij het zoeken verschillende filters gebruiken waaronder het sorteren op voedingswaarden, maar ook op de ingrediënten. Wanneer je ook gebruik maakt van de app Mijn Eetmeter dan kan je de producten makkelijk toevoegen aan je eetdagboek. Erg handig wanneer je een dieet volgt of gewoon bij wilt houden wat je op een dag eet. Je kunt de app van het Voedingscentrum gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Kies Ik Gezond?
Kies Ik Gezond?
Ontwikkelaar: Voedingscentrum
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel