Google experimenteert met interessante apps voor digitaal welzijn

Digitaal welzijn, ofwel digital wellbeing, is tegenwoordig op veel Android telefoons te vinden, het geeft je inzicht in hoeveel je je smartphone gebruikt. Met een zestal nieuwe applicaties wil Google je nog beter inzicht geven in het gebruik van je telefoon en je aansporen deze minder te gebruiken.

Digitaal welzijn experimenten

We ontgrendelen heel wat keren onze smartphone gedurende de dag, maar weet je ook hoeveel keer je dit precies doet? Unlock Clock is een live wallpaper die je hier in één oogopslag inzicht in geeft. Elke keer als je je telefoon ontgrendelt geeft de wallpaper dit weer.

Unlock Clock app

Post Box

Een ander experiment is de app Post Box, deze app helpt je bij het gefocust blijven. Door allerlei notificaties tegen te houden en deze op specifieke tijden af te leveren hoef je niet zoveel op je telefoon te kijken.

Morph

Morph is een app waar je verschillende situaties kunt aanmaken. Deze toont de belangrijkste apps die op dat moment relevant zijn. Bijvoorbeeld als je aan het werk bent, toont de app je kalender of e-mail app en verbergt deze de overbodige apps.

Desert Island

Het experiment Desert Island laat je zeven applicaties kiezen die je kunt opstarten. Je kunt natuurlijk ook bij je andere apps maar blijf je gedurende de dag gefocust genoeg om niet ook je andere apps op te starten. Na 24 uur toont de app hoe goed je gefocust bent geweest.

We Flip

We Flip is meer een sociaal experiment, naar een leuke bar met vrienden maar toch kijkt iedereen op zijn of haar telefoon. Door de We Flip app te gebruiken wordt je gestimuleerd om je telefoon niet op te pakken. Want wie het eerste zijn telefoon pakt verliest en anderen kunnen zien wie er op zijn telefoon heeft gekeken.

Paper Phone

Paper Phone is je telefoon maar dan op papier. Door in de ochtend een printje te maken van je belangrijke afspraken hoef je niet meer op je telefoon te kijken maar kijk je gewoon op je printje.

Paper Phone
Paper Phone
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel