Google voegt Focus Mode toe aan Digital Wellbeing

Google heeft met de komst van Android Pie Digital Wellbeing toegevoegd. Die feature heeft nu Focus Mode gekregen; waardoor je tijdens het werken niet meer afgeleid wordt.

Focus Mode in Digital Wellbeing

Tijdens de introductie van Digital Wellbeing, tijdens Google I/O 2019, heeft Google verschillende features gepresenteerd. Eén daarvan is ouderlijk toezicht en ook moet het binnenkort mogelijk worden een app in monochrome kleuren te openen. De Focus Mode werd ook getoond en is vanaf nu te gebruiken in de toepassing.

Digital Wellbeing geeft je inzicht in je smartphonegebruik. Denk aan de hoeveelheid tijd die je doorbrengt in een bepaalde app, en hoeveel notificaties een bepaalde applicatie uitstuurt. Met de nieuwe Focus Mode wordt het mogelijk gemaakt om niet afgeleid te worden als je aan het werk bent.

Digital Wellbeing Focus Mode

Je kunt met de nieuwe feature alle apps selecteren die je wilt uitschakelen in de Focus Mode. De desbetreffende apps worden in de focus-modus grijs getoond en bij het aantikken, krijg je te zien dat je die app niet kunt gebruiken. Focus Mode is daarbij direct in te schakelen via de snelle instellingen in de notificatiebalk.

Digital Wellbeing krijgt de update vanaf nu. Het kan even duren voordat iedereen deze update uitgerold krijgt; je ziet de feature vanzelf verschijnen in digitaal welzijn.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel