OnePlus stelt Digital Wellbeing beschikbaar voor 5, 5T, 6 en 6T

OnePlus levert een vrij kale versie van Android mee vol met eigen nuttige toevoegingen. Toch maakt Digital Wellbeing geen deel uit van OxygenOS. Daar komt verandering in met een nieuwe Open Beta update voor de OnePlus 5, 5T, 6 en 6T. Ook de Fnatic-mode komt naar de toestellen.

OnePlus met Digital Wellbeing

We kunnen zeggen dat OnePlus haar eerder uitgebrachte smartphones nog steeds net zoveel aandacht geeft als de nieuwe modellen. Dat is goed nieuws voor degenen die niet direct over willen gaan naar een nieuwere smartphone van het bedrijf. Nu is bekend gemaakt dat OnePlus de 5- en 6-serie voorziet van nieuwe functionaliteit. Goed om te weten is dat het gaat om een Open Beta-update, die later als stabiele versie uitgerold zal worden.

Als eerst worden de OnePlus 5, 5T, 6 en 6T voorzien van beveiligingsupdate juni 2019. Daarbij wordt ook de Fnatic Mode toegevoegd aan de vier smartphones. Deze functie werd geïntroduceerd bij de OnePlus 7 en 7 Pro. Hiermee kun je ongestoord gamen. Je kunt instellen dat oproepen en meldingen geblokkeerd worden, dat achtergrondactiviteit beperkt wordt en dat alle aandacht van de hardware naar de game gaat.

Huawei P30 Digital Wellbeing

Het meest interessant is dat Digital Wellbeing aan de OnePlus 6T, 6, 5T en 5 worden toegevoegd. Hiermee kun je precies zien hoe ‘verslaafd’ je eigenlijk bent aan je smartphone. Het is een functie die door Google aan Android 9 Pie werd toegevoegd, maar die niet iedere fabrikant gebruikt. Je kunt zien hoeveel notificaties je van een app krijgt en hoeveel minuten je per dag eigenlijk in de weer bent met een bepaalde app. Tevens kan Digitaal Welzijn, zoals het in Nederland wordt genoemd, je helpen met het verminderen van je smartphonegebruik.

Op de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro zien we de Digital Wellbeing functionaliteit ook niet terug. Aangezien deze nu ook voor de 5 en 6 wordt toegevoegd, is het onze verwachting dat de functie ook beschikbaar zal komen voor de 7-serie.

Zoals gezegd is de update als eerst beschikbaar als beta-versie als Open Beta. Deze krijg je automatisch aangeboden als je je hebt aangemeld voor het Open Beta-programma van OnePlus. De versies van de Open Beta hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. In een later stadium zal OnePlus de update breed uitrollen.

  • OnePlus 6T: Open Beta 12
  • OnePlus 6: Open Beta 20
  • OnePlus 5T: Open Beta 32
  • OnePlus 5: Open Beta 34
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel