Gmail tip: je mail inplannen en later versturen

Gmail biedt sinds enkele maanden de mogelijkheid om je mails in te plannen en later te versturen. Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het je uit.

Gmail: later verzenden

Zowel via de Gmail app als via de website van Gmail kun je instellen dat een mailtje later de deur uitgaat. Handig als je vast een mailtje wilt klaarzetten om welke reden dan ook. DroidApp legt je uit hoe je een e-mail later kunt verzenden, zonder dat je hier nog omkijken naar hebt.

Gmail mail inplannen

Via de Gmail app

We beginnen met het uitstellen van het verzenden van een mail via de Gmail app op je Android-toestel. Je stelt gewoon je e-mail op zoals je altijd doet, maar in plaats van het mailtje direct te verzenden, kun je hem uitstellen op de volgende manier;

  • Wanneer je klaar bent met het opstellen van je mail, tik je rechts bovenin op de drie puntjes.
  • Kies de optie ‘Verzenden plannen’.
  • Vervolgens kun je kiezen uit een aantal voorgestelde momenten, of je kiest op ‘kies datum en tijd’. Dit kun je aanpassen tot op de minuut, waarbij de Nederlandse tijd gebruikt wordt.
  • Een ingeplande mail kun je terugvinden in het zijmenu onder de optie ‘gepland’. Door de mail te openen kun je het verzenden ook weer annuleren. Het intrekken van je mail kan ook via de website van Gmail.

Gmail inplannen website

Via de website

Via de website van Gmail kun je ook mails inplannen. Wanneer je je mail hebt opgesteld tik je naast de blauwe ‘Verzenden’-knop op het pijltje. Ook daar kun je kiezen voor ‘Verzenden plannen’ waarna je de optie krijgt om een verzendmoment in te plannen. Eenmaal ingepland vind je deze terug in de app, maar ook in het zijmenu van Gmail bij ‘Gepland’.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel