Gmail-app voor Android krijgt Google Tasks integratie: zo werkt het

Google heeft de Gmail-app voor Android voorzien van een server-side update. Vanaf nu kun je direct vanuit de applicatie een taak toevoegen aan je takenlijst. Dit werkt samen met Google Tasks.

Gmail met Google Tasks

De Android-applicatie van Gmail is bijgewerkt met een nieuwe feature. Vanuit de e-mail app kun je vanaf nu direct een taak toevoegen aan je takenlijst. Het gaat dan niet om taken invullen zoals boodschappen doen of de wasmachine leegruimen, maar om het aanmaken van taken van je e-mailberichten.

Bij het openen van een e-mail kun je rechtsbovenin op de drie puntjes tikken. Daar kies je de optie ‘Toevoegen aan Tasks’. Je dient hiervoor wel de Google Tasks app geïnstalleerd te hebben, of te installeren. Dit is de eigen taken-app van Google welke inzicht geeft in de dingen die je nog moet doen. Vervolgens hoef je de Gmail app niet te verlaten om een taak aan te maken, want dit gebeurt op de achtergrond.

Gmail Google Tasks

Vanuit de melding dat de taak is opgeslagen, kun je de taak direct weergeven. Je kunt een datum en tijd toevoegen, zodat je er op een later moment aan herinnerd wordt. Ook kun je vanuit de taak de desbetreffende mail direct openen. Handig als je later snel een mail terug wilt vinden of ergens op wilt reageren.

De functionaliteit is vanaf nu voor iedere gebruiker beschikbaar. Je hoeft hiervoor geen update te downloaden uit de Google Play Store; de functie wordt aan de kant van de server geactiveerd.

Google Tasks
Google Tasks
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel