De 7 beste apps van september 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand september ligt achter ons. Dat betekent dat DroidApp ook deze keer weer terugblikt op de afgelopen maand. We zetten het belangrijkste nieuws en de zeven beste apps van september 2019 op een rij.

Android in september

In september is er weer genoeg gebeurd. Onder andere OnePlus had een grootse aankondiging, waar we niet alleen de OnePlus 7T kregen te zien, maar ook de OnePlus TV. Tevens was de Chinese fabrikant de eerste met het updaten naar Android 10 voor een niet-Pixel toestel. De update is beschikbaar voor de OnePlus 7 en OnePlus 7T.

Google had ook het één en ander aan nieuws te melden. Allereerst was er de officiële aankondiging van Android 10. Google Play Pass werd gelanceerd; een abonnementsmodel voor de Play Store. Huawei was er ook met een aankondiging; waarbij de fabrikant de Mate 30-serie presenteerde; maar wel zonder de Google-diensten. Instagram Muziek is vanaf nu ook te gebruiken in ons land.

De Google Assistent in Nederland werd uitgebreid met een mannelijke stem. DroidApp schreef verder een artikel over dat er mogelijk geen Android One-toestel meer komt van Motorola. Disney bracht Disney+ uit in Nederland, welke twee maanden gratis gebruikt kan worden.

Begin deze maand was er ook de IFA, hier zagen we verschillende smartphones; waaronder de Doro 8080 voor senioren. LG presenteerde de nieuwe LG G8X met Dual Screen, Motorola de Motorola One Zoom en Moto E6 Plus. Nokia presenteerde onder andere de Nokia 6.2 en 7.2. Daarbij had de fabrikant nog wat andere leuke toestellen. Sony kwam met de Xperia 5.

Reviews

Op DroidApp besteden we uitgebreid aandacht aan smartphones. In september hebben we een paar reviews gepubliceerd, welke we hieronder voor je op een rij hebben gezet.

‘Vergeten’

In september zijn er op DroidApp vijf edities verschenen van ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’.

Tips en specials

Op DroidApp hebben we in september verschillende specials en tips voor je verzameld. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.


Beste apps

Ook in de afgelopen maand hebben we op DroidApp weer genoeg applicaties aandacht gegeven. Omdat ze interessant zijn, voorzien zijn van een update of nieuw zijn uitgebracht. Hieronder vind je een selectie van de beste apps van september 2019.

Calimoto motor route

Calimoto

Calimoto is een ideale app voor de motorrijders. Met de applicatie wordt een motortrip nog leuker gemaakt. Je kunt speciale tools gebruiken zoals de touranalyse met de leunhoek van je motor in bochten, maar ook is er een geavanceerde routeplanner die je door de meest bochtige wegen loodst, of je volgt motorroutes van anderen.

calimoto – Motorcycle Rides
calimoto – Motorcycle Rides
Ontwikkelaar: calimoto GmbH
Prijs: Gratis+

Bowvie weather

Bowvie Weather

Op DroidApp hebben we weer-app Bowvie Weather behandeld. Deze weer-applicatie is voorzien van een minimalistisch design, maar toch met de belangrijkste informatie. Voor de toekomst krijg je de weersvoorspelling per dag te zien en ook wordt er gebruik gemaakt van mooie, passende plaatjes. Niet overtuigd? In onze uitgebreide weer-app test 2019 lees je welke app het meest nauwkeurig is!

Mario Kart Tour

Mario Kart Tour

Nintendo heeft eind september het nieuwe Mario Kart Tour uitgebracht voor Android. Met deze game kun je de klassieke Nintendo-beleving naar je smartphone of tablet halen. Handig aan de app is dat hij zich goed met één vinger laat bedienen. Ook kun je weer bananen op de weg gooien en het opnemen tegen je vrienden.

Mario Kart Tour
Mario Kart Tour
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis+

Eat This Much

Eat This Much

Ben je van plan om te gaan diëten? Dan kan de app ‘Eat This Much‘ hierbij helpen. Je kunt hier instellen wat je dieetdoelen zijn, wat je budget is en of je ergens allergisch voor bent. Je kunt vervolgens een schema maken met recepten voor de komende dagen.

Eat This Much - Meal Planner
Eat This Much - Meal Planner
Ontwikkelaar: Eat This Much, Inc.
Prijs: Gratis+

story maker

Story Maker

Maak je graag verhalen die je kunt delen via bijvoorbeeld Instagram Stories, Facebook, Snapchat of WhatsApp Status? Met de app Story Maker kun je je verhaal in een ander jasje steken. Je kunt meerdere foto’s tegelijk delen, voorzien van een tekst en je kunt kiezen uit tientallen sjablonen om een verhaal in je eigen stijl te delen.

Microsoft To Do 2.0

Microsoft To Do 2.0

Microsoft wil met haar eigen taken-app de app Wunderlist op termijn vervangen. Om de taken-applicatie nog verder te verbeteren, heeft het bedrijf Microsoft To Do 2.0 uitgebracht; een flinke update vol verbeteringen en vernieuwingen. Op het startscherm zie je direct de verschillende lijsten en taken terug.

Microsoft To Do: Lists & Tasks
Microsoft To Do: Lists & Tasks

ANWB Onderweg parkeren

ANWB Onderweg

Begin september heeft de ANWB een update uitgebracht voor de ANWB Onderweg applicatie. In ANWB Onderweg 4.0 zijn vele verbeteringen doorgevoerd, waarbij opvalt dat het design is aangepast. Via de tabbladen onderin het scherm heb je direct toegang tot een bepaald onderdeel en is het parkeren verbeterd met meer informatie over mogelijke plekken waar je gratis kunt parkeren.

ANWB Onderweg & Wegenwacht
ANWB Onderweg & Wegenwacht
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp App

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom Android en wil je niks missen, dan is de DroidApp App ideaal voor jou. Je vindt in de applicatie nog veel meer; denk aan specials en tips; en de actuele prijzen en specificaties van smartphones.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel