Bowvie Weather: een strakke, minimalistische weer-app voor Android

Weer-apps zijn in vele soorten en maten te vinden in de Google Play Store. We zijn de app Bowvie Weather tegengekomen. Het is een strak uitziende applicatie met een minimalistische uitstraling en toch de nodige benodigdheden.

Bowvie Weather

Bowvie Weather is een recent uitgebrachte weer-app welke gratis gedownload kan worden uit de Google Play Store. Met de app kun je direct beginnen met het zoeken naar steden, om daarvoor de vijfdaagse weersverwachting te krijgen. Volgens de ontwikkelaar geeft het accurate vijfdaagse voorspellingen voor meer dan 200,000 steden, wereldwijd. Uiteraard kun je meerdere steden toevoegen en kan je ook gebruik maken van je huidige locatie.

Bowvie weather

De app toont het weer per plaats met grote foto’s van de desbetreffende locatie. Op het startscherm zie je het huidige weer, de temperatuur en de verwachting voor vandaag en morgen. Je ziet ook de tijd van zonsopgang en zonsondergang. De plaatsen kun je ook bekijken op de kaart, waarbij je kunt kiezen uit verschillende radarbeelden; denk aan de temperatuur, regen, bewolking, wind of een andere weergave.

Bowvie weather

Bowvie Weather toont de vijfdaagse voorspelling per drie uur. We zien een minimalistisch overzicht; samen met de actuele windkracht, zonkracht en bewolkingsgraad. De app biedt ook verschillende widgets die je op je homescreen kunt plaatsen. Tevens kan Bowvie Weather overweg met het automatische donkere themakeuze in Android 10. Er wordt een reclame getoond, maar door een korte video te bekijken, is je app 7 dagen reclamevrij.

Ben je benieuwd welke weer-app het beste is? DroidApp heeft een half jaar lang onderzoek gedaan naar de beste weer-app, in onze uitgebreide weer-app test 2019.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel