Forecast: een minimalistische, fijne weer-app in Material Design

Android is weer een nieuwe weer-applicatie rijker; Forecast. Deze weer-app is voorzien van een minimalistische interface en er is Material Design toegepast. Ook kan je gebruik maken van handige alerts. We vertellen je graag meer over weer-app Forecast.

Forecast weer-app

Forecast is een nieuwe weer-applicatie afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Je krijgt direct inzicht in de weersverwachting voor vandaag en morgen. Ook zie je voor de komende zeven dagen de voorspelling. Wordt het regen, zon, onweer of over een aantal maanden wel sneeuw?

Forecast weer-app

Weerbericht

De interface van Forecast is duidelijk, eenvoudig en voorzien van Material Design. Je kunt meerdere plaatsen van over de hele wereld instellen. Het actuele weer in de favoriete plaatsen zie je direct bij het opstarten van de app. Via de ronde button krijg je extra informatie en details als tekst te zien.

Alerts

Ook kan je alerts instellen als er een bepaald soort weer wordt verwacht, waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden. Hierbij hoeft het niet perse om extreem weer te gaan. Wanneer het een hele dag onbewolkt blijft, mist op komst is, regen, harde wind of iets anders; je kunt hiervoor gewoon een alert aanmaken. Je kiest hierbij ook een start- en eindtijd waartussen je gewaarschuwd wilt worden.

Pro-versie

Met een eenmalige in-app aankoop van €0,70 krijg je de pro-versie van Forecast. Je krijgt dan iedere dag weer-notificaties, is er een ongelimiteerd aantal plaatsen dat je kunt toevoegen, is er geen maximum aantal alerts dat je ontvangt en kan je nog meer aanpassen. Ook is er Time Travel waarmee je de weersverwachting voor het verleden of de verre toekomst.

De weersverwachting is afkomstig uit de bron Forecast.io. Onder andere Weather Timeline gebruikt deze provider ook. Ben je benieuwd hoe deze en andere weerdiensten en apps het doen in de praktijk? Lees dan onze uitgebreide weer-app test 2016.

Forecast
Forecast
Ontwikkelaar: Buneme Kyakilika
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel