OnePlus presenteert nieuwe OnePlus 7T met 90Hz scherm: alle details op een rij

OnePlus heeft in India vandaag de nieuwe OnePlus 7T aangekondigd. De 7T is een verbetering op de eerder uitgebrachte ‘7’, voorzien van een 90 Hz beeldscherm, Android 10, nog betere processor en nog meer. De smartphone zal ook naar Nederland komen.

OnePlus 7T aangekondigd

Het Chinese OnePlus heeft in India een nieuwe smartphone aangekondigd. Zoals verwacht is er de OnePlus 7T en is dit het enige toestel wat we te zien krijgen. We hadden stiekem ook wel de OnePlus 7T Pro verwacht, maar deze zal op 10 oktober 2019 getoond worden tijdens de Europese release van de OnePlus 7T-serie, zo is de verwachting. Toch is er genoeg te melden over de OnePlus 7T, welke wederom een flinke verbetering is op de al goed presterende OnePlus 7.

OnePlus 7T

De OnePlus 7T heeft een 6,55 inch met een 20:9 beeldverhouding. Dit betreft een AMOLED-beeldscherm met een Full-HD+ beeldscherm en de grootste verbetering; 90Hz ondersteuning. Hiermee verloopt het scrollen en gamen nog vloeiender, standaard heeft het scherm een verversingssnelheid van 60Hz. Bovenin het scherm is een druppel-notch geplaatst welke 31,4 procent slagje kleiner is dan bij de ‘7’ het geval was. Hierin is de 16 megapixel camera geplaatst. OnePlus heeft ook geluisterd naar de feedback van de community. Het scherm is nog vele malen beter afleesbaar in zonlicht; 27 procent helderder dan bij de OnePlus 7 Pro, met 1000 nits.

Achterop is er ook genoeg nieuws te melden; we zien een cirkelvormige cameramodule met een nieuw design. Deze camera biedt een 48 megapixel sensor met een diafragma van f/1.6. Daarbij heeft het toestel beeldstabilisatie. Ook is er een 8 megapixel telelens met 2x zoom zonder kwaliteitsverlies. De derde camera is een 16 megapixel groothoeklens met een beeldhoek van 117 graden, nachtmodus ondersteuning en met deze lens kun je vanaf nu ook filmen. Met de groothoeklens kun je ook foto’s maken in de super macro-modus. OnePlus benadrukt dat een foto bij helder achtergrondlicht verbeterd is, waardoor het hoofdobject beter uitgelicht wordt. Terugkomend op het filmen; dit kan in 4K met 60fps en met ondersteuning van de EIS en OIS stabilisatie.

OnePlus 7T

De achterkant is voorzien van een afwerking van glas, ondanks dat het als aluminium oogt. Je kunt kiezen uit Frosted Silver en Glacier Blue, wat er beide erg goed uitziet. Tussen de flitser en het OnePlus-logo is de NFC-chip geplaatst. De smartphone zelf is ook weer wat dunner; de dikte komt uit op 8,13 mm. Vanuit de doos wordt de OnePlus 7T geleverd met Android 10 en OxygenOS 10.0. DroidApp heeft van OnePlus te horen gekregen dat deze is voorzien van mee dan 370 nieuwe optimalisaties. Waaronder multitasking in landscape en een aanpasbare tijd in de Zen Modus. Tevens zijn de smartphones vanaf nu voorzien van Digital Wellbeing.

De OnePlus 7T wordt verder voorzien van de krachtige Snapdragon 855+ processor, 8GB RAM en 128GB opslagruimte. Dit kan niet uitgebreid worden. Verder is de vingerafdrukscanner onder het scherm verbeterd, is het toestel voorzien van haptic feedback waarmee het nauwkeurige trillingen geeft en zijn er Dolby stereo-speakers. De 3800 mAh accu kan nog sneller opgeladen worden dan voorheen. Dankzij Warp Charge 30T kun je in 30 minuten de accu met 70 procent volladen. Een volle accu bereik je in 60 minuten.

En de Pro dan?

Zoals gezegd is de OnePlus 7T Pro niet aan het publiek getoond. Aangezien voor dit event enkel de naam ‘OnePlus 7T launch event’ is gebruikt, en voor Europa het gaat over OnePlus 7T-series, lijkt het erop dat de OnePlus 7T Pro op 10 oktober wordt aangekondigd. Dan horen we ook meer over de prijzen en releasedata voor de Europese markt.

DroidApp heeft al even met de OnePlus 7T mogen spelen; en we zijn absoluut onder de indruk. Het toestel is voorzien van nuttige verbeteringen, heeft een schitterend design en zijn benieuwd naar de prijs van de telefoon! Uiteraard zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom OnePlus.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 393,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel