Instagram Muziek vanaf nu te gebruiken in Nederland: zo gebruik je het

Instagram heeft eindelijk de Muziek-sticker voor je Instagram Stories verhaal toegevoegd aan haar app. Deze was er al in verschillende landen, maar in Nederland kon je deze niet gebruiken. Tot vandaag. We laten je zien hoe je deze toffe functie gebruikt.

Instagram Muziek in Stories

De feature Instagram Stories wordt een stuk muzikaler. In Nederland kunnen we eindelijk gebruik maken van de sticker waarmee je audiofragmenten toe kunt voegen aan je verhaal. Nee, geen standaard rechtenvrije deuntjes, maar echte muziek met de hits van nu. Hiervoor kun je gebruik maken van de enorme database, die volstaat met muziek, samen met de nieuwste nummers.

Instagram muziek sticker

Wanneer je tot vandaag Stories bekeek (uit een ander land) waar muziek aan toegevoegd was, bleef het stil. Nu komt er wel muziek uit. Hoe gebruik je de muziek-functie in Instagram? We leggen je het hieronder uit; het is namelijk mogelijk om dit op twee manieren te gebruiken.

Instagram Muziek

Muziek-sticker

Het makkelijkste is de muziek-sticker te selecteren. Deze is vanaf nu zichtbaar, tussen de andere stickers die beschikbaar zijn in Instagram Stories. Je kunt deze sticker gebruiken op bestaande foto’s en video’s die je in kunt laden vanuit je galerij, of op een nieuwe video of afbeelding. Je kiest een nummer dat nu populair is, of je gebruikt de zoekfunctie.

Instagram Music songtekst

Muziek-tabblad

In Instagram Stories vind je onderin beeld ook nu de optie ‘Muziek’. Je kunt een foto of video maken en direct de muziek hierbij kiezen. Niet alleen kun je kiezen uit populaire muziek; je kunt ook inspiratie opdoen via stemmingen en genres. Hierbij kun je ook video-effecten aanpassen.

Instagram muziek stories

De opties

Je kunt bij een track zelf kiezen welk stuk je met je volgers wilt delen. Hiervoor tik je bovenin op het equalizer-icoontje (middelste). Vervolgens kun je naar boven en beneden vegen waarbij je (indien beschikbaar) de songtekst te zien krijgt en zo je gewenste stuk kiest, of je kiest op de afspeelbalk met het rondje het startpunt. In totaal duurt het muziekfragment 15 seconden. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de songtekst te delen met je vrienden. Hierbij kun je ook nog kiezen uit verschillende stijlen.

De mogelijkheden van Instagram Stories zijn vanaf nu dus een stuk uitgebreider. Instagram Muziek is vanaf nu te gebruiken in Nederland. Volg jij DroidApp al op Instagram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel