Instagram vernieuwt profielpagina in app

Instagram heeft stilletjes verbeteringen doorgevoerd in de Android-app. De applicatie is voorzien van een nieuw design voor de profielpagina.

Nieuwe profielpagina voor Instagram

In de app van Instagram krijgen gebruikers vanaf nu een nieuwe weergave te zien van hun of iemand anders’ profiel. Wat daarbij direct opvalt is dat profielfoto naar de rechterkant is verplaatst. In november kondigde Instagram al een nieuw design voor de profielpagina aan, maar de daadwerkelijke versie ziet er toch weer net wat anders uit.

Instagram Profiel

Tevens zijn de knoppen voor bijvoorbeeld volgen, routebeschrijving, contact en dergelijke van een nieuw ontwerp voorzien. De foto’s worden standaard in blokken getoond, zoals deze standaard is ingesteld. Het is echter niet meer mogelijk deze als tijdlijn weergave te bekijken, waarmee iedere foto los onder elkaar komt te staan.

De nieuwe weergave zorgt ervoor dat het er allemaal net wat strakker uitziet. Het kan even duren voordat het nieuwe design bij iedere gebruiker beschikbaar is. Je hoeft hiervoor geen update uit de Play Store te downloaden. Het wordt geactiveerd middels een server-side update.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel