Instagram kondigt nieuw design aan voor profielpagina

De applicatie van Instagram krijgt een nieuwe vormgeving van de profielpagina. Instagram heeft bekend gemaakt dat het nieuwe design vanaf nu uitgerold zal worden. We zetten de veranderingen van de Instagram app voor je op een rij.

Instagram app: nieuwe profielpagina

Instagram heeft bekend gemaakt dat het de applicatie een redesign gaat geven. De profielpagina wordt aangepast, waarbij icoontjes vervangen worden door tekst. De tabbladen worden gelabeld met teksten zoals grid, posts, IGTV en tagged. De reden voor het aanpassen is dat het volgens Instagram duidelijker moet zijn voor gebruikers.

Instagram profielpagina

Gebruikers moeten kunnen profiteren van een gemakkelijkere en overzichtelijkere app, zo laat Instagram weten. De profielfoto verplaatst naar rechts, waarbij links duidelijk de naam getoond wordt, en daaronder snelkoppelingen en informatie over volgend en volgers. Opvallend is dat het fotonetwerk stopt met het tonen van de teller die aangeeft hoeveel berichten je reeds hebt geplaatst.

In het overzicht met volgers vind je ook een extra tabblad terug. Hierin kun je terugzien welke accounts je zelf volgt en diegene ook jou volgen, zeg maar wederzijdse volgers. Instagram rolt de nieuwe profielpagina vanaf nu uit voor zowel iOS als voor Android.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel