Instagram gaat korte metten maken met nep-likes, accounts en reacties

Je plaatst een foto op Instagram en voor je het weet stromen de likes binnen. En comments natuurlijk, met wat voor geweldige foto je hebt gemaakt. Niet veel later word je ook nog eens gevolgd… door nep-accounts. Instagram is er (net als ik) klaar mee, het bedrijf gaat korte metten maken met deze fake-dingen.

Instagram gaat strijd aan met neppers

Instagram heeft bekend gemaakt dat het een begin heeft gemaakt om de strijd aan te gaan met nep-accounts. Het gaat hierbij ook om gebruikers die volgers, likes en reacties hebben gekocht, om zichzelf zo populairder te (laten) zijn. Instagram heeft de likes en reacties van dergelijke gebruikers verwijderd, en roept deze mensen op om hun wachtwoord te veranderen. Deze kan namelijk nog gebruikt worden voor dit soort dingen, als deze is verstrekt.

Instagram nep-likes volgers

Om nep-accounts en nep-acties op te sporen, maakt het bedrijf gebruik van machine-learning. Het is niet bekend hoe Instagram deze techniek toepast. Volgens het fotonetwerk, tevens dochter van Facebook, zorgen nep-volgers ervoor dat het slecht is voor het netwerk. Daarbij hoopt het bedrijf op deze manier meer mensen op een authentieke manier contact te laten maken en delen. In de komende weken zullen meer maatregelen genomen worden om dergelijke activiteiten op Instagram aan te pakken.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel