Instagram komt met onzichtbare hashtags en locatie-restricties Stories

Instagram test met regelmaat nieuwe functies voor de app. Nu is dat ook weer het geval. Voor de Instagram app wordt gewerkt met onzichtbare hashtags en locatie-restricties voor Stories.

Onzichtbare hashtags

Onzichtbare hashtags; het klinkt misschien een beetje vaag. Toch is dit een nieuwe functie die door Instagram wordt getest. Het toevoegen van hashtags is een populaire manier om je content onder de aandacht brengen. Toch zorgt het toevoegen van een rits hashtags voor een rommeltje aan tekst onder je foto’s.

Instagram onzichtbare hashtags

Dat moet anders kunnen dacht Instagram en test nu onzichtbare hashtags. Na het bewerken van je foto krijg je het bekende overzicht met deel-opties en het toevoegen van tekst en je locatie. Daarbij wordt nu dus nog een functie getest waarbij je hashtags kunt toevoegen. Je vult een trefwoord in en selecteert vervolgens de hashtags die je wilt. Deze worden dan wel aan de foto (of video) gekoppeld, maar deze staan dus niet meer onder je foto als tekst. Het is niet duidelijk of en hoe de hashtags die onzichtbaar zijn worden getoond onder de foto.

Instagram Stories locatie

Locatie-restricties voor Stories

Een andere nieuwe functie die getest wordt voor sommige gebruikers heeft te maken met Instagram Stories. Gebruikers krijgen daarbij de mogelijkheid om hun verhaal alleen in de gekozen landen te laten tonen. Zo kan een Nederlandse gebruiker er dan voor kiezen het verhaal wel in Duitsland en Nederland te tonen, maar niet in Frankrijk bijvoorbeeld.

Het is niet bekend of Instagram de nieuwe features breed beschikbaar gaat stellen. Volg je DroidApp al op Instagram?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel