Instagram krijgt nieuw zijmenu in profieloverzicht

Instagram test weer veranderingen in de interface van de Android-app. Je krijgt vanaf nu sneller inzicht in je opgeslagen berichten en instellingen via het zijmenu.

Nieuwe sidebar voor Instagram

In je profieloverzicht heb je toegang tot verschillende aspecten in Instagram. Denk aan de instellingen, je opgeslagen berichten en statistieken in het geval van een pagina. Deze opties waren eerder nog te vinden in het menu, maar dat is nu veranderd.

Instagram sidebar

Bij verschillende gebruikers is in het profiel rechtsboven een icoontje te zien met drie streepjes. Hiermee open je het zijmenu in de app. Vanuit daar heb je dan toegang tot de foto’s en berichten van anderen die je van een bookmark hebt voorzien. Het label van opgeslagen berichten vind je dus niet terug meer in de balk boven de foto’s die je hebt geüpload. Onderin de sidebar vind je de knop naar de instellingen.

De optie wordt mogelijk niet direct naar iedereen uitgerold. Je hoeft hiervoor geen update uit de Play Store te installeren. De sidebar wordt middels een server-side update geactiveerd.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel