‘Instagram komt met stand-alone winkel-app om te shoppen’

Volgens de nieuwste berichten is Facebook bezig met het ontwikkelen van een shopping-app van Instagram. Zoeken naar producten en het bestellen ervan moet hiermee nog makkelijker worden.

Instagram Shopping

Facebook werkt volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen aan een nieuwe dienst voor Instagram. De dienst, die mogelijk IG Shopping gaat heten, moet een stand-alone app worden van Instagram op het winkelen nog interessanter te maken. Via de app wordt het mogelijk om producten te bekijken en te zoeken en deze vervolgens direct via de app te kopen.

IG Shopping
Een shopping-advertentie in de Instagram app

In Instagram krijg je met enige regelmaat al wel een foto te zien met een product. Je kunt vervolgens het product direct bekijken via de Instagram app. Toch moet IG Shopping een stapje verder gaan. Helaas is op dit moment nog niets visueel beschikbaar van de nieuwe dienst. Het kan ook zomaar zijn dat Instagram op een later moment afziet van de ontwikkeling.

Instagram lanceerde eerder al een aparte app voor IGTV, een professionelere variant op Stories, en een aparte app voor privéberichten. In tegenstelling tot Facebook biedt Instagram deze opties gewoon (nog) in de eigen app.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel