De vergeten smartphone: Samsung Galaxy S (i9000)

In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ bespreken we één van de meest belangrijke Android-smartphones die er is verschenen; de Samsung i9000 Galaxy S. Het was de opvolger van de Samsung i7500 Galaxy, de eerste Android-smartphone van Samsung.

Samsung Galaxy S i9000

In maart 2010 presenteerde Samsung haar nieuwe Android-smartphone, welke een enorm succes werd. Het was de Samsung Galaxy S met modelnummer i9000. Het was daarmee de opvolger van de eerste high-end Galaxy-smartphone; de Samsung Galaxy i7500. Aan boord was een Super AMOLED-beeldscherm met een grootte van 4,0 inch. Voor die tijd was dat echt enorm.

Samsung Galaxy S i9000

De Samsung Galaxy S had onder het beeldscherm een fysieke home-knop; links en rechts daarvan zaten de touch-sensitive toetsen die reageerde op een lichte aanraking van de vingers. Het ontwerp was duidelijk geïnspireerd op de Apple iPhone 4, maar daar hadden destijds veel smartphones last van. De Galaxy S moest de strijd aan gaan met andere high-end toestellen zoals de Nexus One, HTC Desire en Xperia X10 van Sony Ericsson. Opvallend aan de Galaxy S was dat dit de eerste Android-telefoon was met een front-camera. Dit was een zogenoemde VGA-camera.

Aan de achterzijde van de Samsung Galaxy S zat een 5 megapixel camera met HD-filmmogelijkheid en autofocus. Verder was de smartphone uitgerust met een 1GHz processor en 512MB aan werkgeheugen. Het interne geheugen van 8 of 16GB kon uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 32GB. Vanuit de doos draaide de i9000 op Android 2.1 Eclair en kreeg later een update naar Android 2.3 Gingerbread. De accucapaciteit bedroeg 1500 mAh.

De Samsung Galaxy S i9000 had een aantal interessante features. Eén daarvan was Swype, wat we nu wel vaker bij toetsenbord-apps tegenkomen. Door te vegen over het toetsenbord kan de tekst ingevoerd worden. Applicaties kon je downloaden uit de Android Market en voor het chatten was er de Google Talk toepassing.

Samsung wist erg goed te scoren met de Samsung Galaxy S i9000. Hij ging als warme broodjes over de toonbank. Bij de release had het toestel een prijskaartje van rond de 550 euro.

Samsung Galaxy S i9000 samengevat in 5 punten:

  • Eerste Android met front-camera
  • 4,0 inch AMOLED-scherm
  • Erg populair toestel
  • 5 megapixel camera
  • Android 2.1 Eclair

Lees ook

Reageer op dit artikel