Mario Kart Tour uitgebracht: dit moet je weten over de nieuwe race-game

Nintendo heeft haar nieuwe game uitgebracht voor Android (en Apple iOS). Het is de game Mario Kart Tour. Dit nieuwe spel kun je nu downloaden en spelen. Het racen kan beginnen.

Mario Kart Tour

In de Google Play Store heeft Nintendo de nieuwe Mario Kart Tour app uitgebracht. Het nieuwe spel van Nintendo kan dus vanaf nu gespeeld worden op de tablet of smartphone. Mario Kart Tour race je niet alleen op de klassieke wegen zoals je die kent uit eerdere games, maar ook op nieuwe tracks, zoals je deze terug kunt vinden, verspreid over de wereld. Iedere twee weken rouleren de levels. Dit heeft als voordeel dat je weer iets anders kunt gaan spelen.

Net als de eerdere Mario-game voor op de smartphone, kun je ook Mario Kart Tour geheel met één vinger bedienen. Door te tikken en te vegen op het scherm kun je de kart bedienen en kun je, zoals je gewend bent, driften en voorwerpen op de weg gooien. Tevens heeft Nintendo het spel voorzien van een ranking. Je kunt het opnemen tegen je vrienden; hoe hoger je eindigt in een race, hoe beter je plek op de ranglijst. Je kunt er sterren mee verdienen, waarmee je dan weer een keuze maken voor nieuwe karakters of verbeteringen voor je kart. Tevens zijn er ook andere upgrades beschikbaar voor in het spel.

Mocht je alles niet snel genoeg vinden gaan, dan zijn er ook verschillende in-app aankopen beschikbaar. Dit is dan ook het verdienmodel van het spel; Mario Kart Tour zelf is gratis te downloaden. Hoewel je losse in-app aankopen kunt doen, kun je ook voor 5,00 euro per maand een soort abonnement nemen. Je krijgt dan verschillende extra’s en uitdagingen; samen met een hogere moeilijkheidsgraad.

Mario Kart Tour
Mario Kart Tour
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel